(FOTO) UDARNA VEST U RUSIJI: Moskovski mediji bruje o Vučićevom sastanku sa Putinom
Foto: Marina Lopičić

Posetu najavio i Kremlj

(FOTO) UDARNA VEST U RUSIJI: Moskovski mediji bruje o Vučićevom sastanku sa Putinom

Politika -

MOSKVA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi tokom koje će se danas sastati sa prvim čovekom Rusije Vladimirom Putinom, a sa kolikom pažnjom tamošnji mediji prate susret dokazuju i tekstovi u današnjim novinama.

foto: Kurir

Tako "Ruska gazeta" Vučićevu posetu prati čak i na naslovnoj strani, dok je na sajtu Kremlja objavljeno da će dvojica predsednika razgovarati o daljem unapređenju strateškog partnerstva, u političkoj, trgovinsko-ekonomskoj i humanitarnoj oblasti.

foto: Kurir

Predsednik Srbije je najavio da će taj sastanak biti najduži do sada i trajaće više od dva i po sata.

Obuhvatiće više tema, među kojima su i razvoj ekonomskih odnosa, ističući da ima puno naših radnika koji u Rusiji rade, za naše i ruske firme, i da će se razgovarati i o njihovom statusu.

foto: Predsedništvo Srbije

Na dnevnom redu biće i međunarodna pitanja. Predviđeno je potpisivanje više sporazuma, a dvojica predsednika će se posle sastanka, koji će biti održan u 14 časova po našem vremenu, obratiti medijima.

foto: Kurir

Rano jutros, srpski predsednik je najpre posetio Hram svetog Petra i Pavla, koja je deo Srpske pravoslavne crkve u Moskvi, gde je osveštao kolač i obeležio slavu Sveti Nikola, da bi potom obišao Dom ansambla Aleksandrov, gde je u njegovu čast priređen koncert.

foto: Kurir

Vučić se potom sastao i sa zamenikom premijera Dmitrijem Rogozinom.

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Kurir TV) SILA 2. epizoda - Poređenje ruskog S 300 i kineske kopije HQ-9

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja