ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA OPOZICIJE: Nefer uslovi za izbore u Beogradu
Foto: Kurir/S.Đ.

debata

ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA OPOZICIJE: Nefer uslovi za izbore u Beogradu

Politika -

BEOGRAD - U Ustanovi kulture "Parobrod" juče je održan sastanak na kojem su učestvovali predstavnici opozicionih stranaka i pokreta čiji je cilj bio da ukažu na neravnopravne i nefer uslove uoči održavanja izbora za Skupštinu grada Beograda.

Debatu, koju je inače organizovala Demokratska stranka Srbije i pokret Čuvari Starog grada, otvorio je predsednik DSS Miloš Jovanović koji je istakao da je borba za izborne uslove "zajednička svima nama" i u "zajedničkom interesu svih nas".

"S obzirom da je naša finansisjka moć mala da ne kažem nepostojeća, bitno je da medijski uslovi budu korektni, da se zakonske regulative koje postoje, poštuju", rekao je Jovanović.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da situacija u Srbiji nikad nije bila "crnja i gora".

"Nikada teža situacija nije bila i bahatije ponašanje jedne stranke koja je na vlasti. Ovo što se sada događa nije bilo ni devedesetih godina. Moramo da se izborimo za izborne uslove. Ovo što se dešava u Mionici, pa tamo nema ni "d" od demokratije. Potrebno je uraditi i kontrolu biračkih spiskova, jer se vrše zloupotrebe. Opozicija mora da se udruži kako bismo grupisali naše glasove", rekao je Ilić.

Predsednik opštine Stari grad i osnivač pokreta Čuvari Starog grada Marko Bastać naglasio je da je tretman u medijima "sve samo ne ravnopravan".

"Ono što nas sve dotiče a postala je praksa svake vlasti i možda je sada pravi trenutak da počnemo da pričamo o tome da konačno uvedemo ovu zemlju u normalne tokove, a to je moratorijum na ceremonije otvaranja radova u izbornoj kampanji", rekao je Bastać.

Sastanku su još prisustvovali predstvanici pokreta Dveri, inicijative Ne davimo Beograd, Nove stranke, Narodne stranke i Zdrave Srbije.

(Kurir.rs/S.Đ./Foto: Kurir/S.Đ.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! TROVANJE U VLADI SRBIJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track