NE DAVIMO BEOGRAD: U Pećincima se dešava ono što ne bi trebalo na izborima
Foto: Stefan Jokić

reakcija

NE DAVIMO BEOGRAD: U Pećincima se dešava ono što ne bi trebalo na izborima

Politika -

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila je, povodom lokalnih izbora koji se održavaju danas, "da se u Pećincima već nedeljama dešavaju stvari koje ne bi smele i ne mogu da postoje u državama u kojima se održavaju fer i demokratski izbori, i u kojima vlada pravo, a ne sila".

"Sve ono čega smo se pribojavali dostiglo je kulminaciju na današnji dan izbora", ocenili su u Inicijativi Ne da(vi)mo Beograd. Kako navode u saopštenju, "spisak uočenih neregularnosti, od kupovine glasača, preko javnog glasanja, praćenja i zastrašivanja građana, uključuju i predstavnike političkih partija i izborne posmatrače, kojima nije data dozvola da ušestvuju u izbornom procesu, prvi put posle 2000. godine postaje predugačak, i očigledno je da je vlast ozbiljno degradirala okolnosti održavanja izbora u Srbiji".

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd poslala je podršku opozicionim partijama i posmatračima izbora koji su uprkos ovakvim uslovima izašli na teren i brane demokratiju za sve nas.

"Na predstojećim izborima u Beogradu izaćićemo na biračka mesta sa istim ciljem, i nadamo se da će poraz lokalne vlasti u Beogradu predstavljati jasan znak drugim gradovima i opštinama da je promena moguća", ističe se u saopštenju.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd najavila je da će uskoro početi sa pripremama svojih kontrolora za lokalne izbore.

"Uradićemo sve da izbori u Beogradu budu fer i slobodni i da na njima građani pokažu da su bolji od vlasti koju sada imaju.Ne da(vi)mo izbore!", poručuju iz Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Stefan Jokić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EKSKLUZIVNI SNIMAK INCIDENTA U PEĆINCIMA Dvojica nasrnula na demokratu i bacila mu telefon: SAD ĆEŠ TI DA VIDIŠ!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja