NENAD IZ PEĆINACA DOBIO 20 EVRA ZA GLAS:  Zajedno sa glasačkim listićem vratio ga je onima koji su mu ga dali
Foto: Printscreen YT

PROTEST

NENAD IZ PEĆINACA DOBIO 20 EVRA ZA GLAS: Zajedno sa glasačkim listićem vratio ga je onima koji su mu ga dali

Politika -

PEĆINCI - Građanin Opštine Pećinci Nenad Vladisavljević vratio je danas tokom glasanja na biračkom mestu broj 25 u opštini Pećinci novac za koji kaže da je dobio od aktivista Srpske napredne stranke (SNS) kako bi glasao za njihovu kolaicionu listu na vanrednim lokalnim izborima u toj opštini.

Kako je Vladisavljević kazao, on je sinoć plaćen sa 20 evra za svoj glas, a 20 evra je dobila i njegova žena.

foto: Profimedia

On je sav taj novac „vratio SNS-u“ i zajedno sa glasačkim listićem ubacio ga je u glasačku kutiju.

Kako je objasnio, od njega i njegove žene je traženo da do 12 sati izađu na glasačko mesto i zaokruže izbornu listu broj jedan “Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić”.

„Ja ne volim kupljene glasove, demokratskog sam opredeljenja oduvek kao i moja porodica, ja to ne podnosim, samo želim pravdu i ništa više“, rekao je on.

Kako je objasnio, glasao je „javno“, pred članovima komisije i javno rekao zašto vraća novac koji je ubacio u biračku kutiju, a na novčanicama je napisao „Ovako izgleda Vučićev glas“.

Dodao je da je siguran da će trpeti posledice zbog svog postupka, ali da je spreman na njih.

„Spreman sam za posledice, siguran sam da će ih biti“, dodao je Vladisavljević.

foto: Nebojša Mandić

Na društvenim mrežama, aktivisti Demokratske stranke objavili su i snimak ovog događaja, na kojem se vidi Vladisavljević kako ubacuje novac u glasačku kutiju i objašnjava svoj postupak.

Vanredni lokalni izbori u Opštini Pećinci održavaju se danas, a građani biraju odbornike u Skupštinu opštine sa ukupno šest izbornih lista.

Osim koalicione SNS-SPS liste, nadrugom mestu nalazi se lista Liberalno-demokratske partije koju predvodi Borisav Kostić, dok je treća lista “Srpska radikalna stranka – Dr Vojislav Šešelj”.

Četvrta je koaliciona lista Demokratske stranke (DS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine “Dostojanstveno, bez straha – Bata Marković”, pod brojem pet je “Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma”, a pod brojem šest lista “Za Pećince bez korupcije”, koju je podnela istoimena grupa građana.

(Autonomija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track