IZBORI U PREŠEVU: Do 17 časova glasalo 44 odsto upisanih birača
Foto: Nebojša Mandić

veća izlaznost u selima

IZBORI U PREŠEVU: Do 17 časova glasalo 44 odsto upisanih birača

Politika -

PREŠEVO - Prema podacima Opštinske izborne komisije, na vanrednim lokalnim izborima u opštini Preševo do 17.00 časova glasalo je oko 44 odsto od 38.860 upisanih birača.

Predsednik Opštinske izborne komisije u Preševu Zećir Miftari izjavio je za agenciju Beta da se u popodnevnim satima povećala izlaznost u seoskim sredinama u odnosu na grad Preševo, i da je na pojedinim biračkim mestima

u selima izlaznost do 17.00 bila do 50 odsto.

"Povećala se izlaznost na biračkim mestima u seoskim sredinama ali razlog tome je i što na njima ima manji broj upisanih birača nego na biračkim mestima u Preševu, gde su i dalje gužve ispred većine biračkih mesta", kazao je Miftari.

foto: Dragan Kadić

On je naveo da se glasanje na svim biračkim mestima, osim na biračkom mestu broj pet koje se nalazi u zgradi Skupštine opštine Preševo, odvijaju bez problema.

Glasanje na biračkom mestu broj pet prekinuto je oko 15.00 zato što je polovina članova biračkog odbora zbog nesuglasica napustila birački odbor, nakon čega je biračko mesto zatvoreno a na njemu će se glasanje ponoviti.

Na biračkom mestu broj pet upisano je 1.433 birača.

Za ulazak u lokalni parlament koji ima ukupno 38 odborničkih mesta u Preševu takmiči se osam izbornih lista, od kojih je sedam izbornih lista albanskih partija i grupa gradjana dok se na jednoj izbornoj listi nalazi koalicija od šest srpskih partija.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) RUSI NAM VRATILI MESO ZARAŽENO OPASNOM BAKTERIJOM?! Jedemo li namirnice koje nisu uništene?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track