ZATVORENA BIRALIŠTA: Završeno glasanje na lokalnim izborima u pet opština
Foto: Nebojša Mandić

DOBRA IZLAZNOST

ZATVORENA BIRALIŠTA: Završeno glasanje na lokalnim izborima u pet opština

Politika -

BEOGRAD, 24. decembra (Tanjug) - U Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu danas su održani lokalni izbori, a birališta u tim opštinama zatvorena su u 20 sati.

U Pećincima je do 18 sati izašlo 64,05 odsto od ukupno 15.996 birača, a u Mionici 66,33 odsto od ukupno 11.464 birača.

foto: Dragan Kadić

Opštinska izborna komisija u Pećincima saopštila je da je na današnjim lokalnim izborima do zatvaranja biračkih mesta prema preliminarnim računicama glasalo 69,8 odsto birača.

Sekretarka OIK Jelena Mićić rekla je za agenciju Beta da su sva biračka mesta zatvorena u 20 sati, te da se čeka da birački odbori počnu da pristižu na primopredaju glasačkog materijala sa terena, a zvanični rezultati glasanja biće poznati kasnije tokom večeri.

Mićić je dodala da još nije bilo zvaničnih prigovora na nepravilnosti tokom izbornog dana u Opštini Pećinci, ali su u lokalnoj Demokratskoj stranci rekli da se očekuje da će ih na kraju procesa biti, jer je zabeleženo nekoliko incidenata i nepravilnosti.

U opštini Pećinci ima 30 glasačkih mesta i blizu 16.000 gradjana sa pravom glasa.

foto: Dragan Kadić

U Kostolcu je, prema podacima, od ukupno 11.520 birača glasalo 45,25 odsto, dok je u Negotinu od ukupno 39.431 birača sa pravom glasa, na glasanje izašlo njih 32,73 odsto, prenela je televizija "Pink".

Pravo glasa u svih pet opština imalo je 117.162 birača.

U Pećincima su birači mogli da iskoriste biračko pravo na 30 biračkih mesta, a za ulazak u lokalni parlament nadmetalo se šest izbornih lista i to: izborna lista Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; LDP - Borisav Kostić; SRS - Dr Vojislav Šešelj; "Dostojanstveno, bez straha - Bata Marković-DS i LSV; Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma i izborna lista Za Pećince bez korupcije.

Četiri izborne liste proglašene su u opštini Mionica i to Aleksandar Vučić - SNS, DS Mionica Milan Gavrilović Chićovan, Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma- SRS - Dr Vojislav Šešelj i izborna lista Milan Krkobabić, PUPS.

foto: Dragan Kadić

U Mionici ima 38 biračkih mesta, a pravo glasa u toj opštini moglo je da iskoristi 11.464 birača.

I u Negotinu, čiji lokalni parlament ima ukupno 45 odbornika, za ulazak u lokalnu skupštinu takmičilo se četiri izborne liste. U toj opštini ima 72 biračka mesta.

Pravo glasa u Negotinu imalo je ukupno 39.431 birača, a na lokalnim izborima nadmetale su se izborne liste "Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić", Demokratska stranka - prim Dr Momir Petkovic Moma; Ujedinjena seljačka stranka - Dragoslav Cvetković i izborna lista "Negotin bez korupcije" čiji je podnosilac istoimena grupa građana.

Glasanje na lokalnim izborima u opštini Preševo u 20.00 sati još nije bilo završeno na pet biračkih mesta u kojima se u trenutku završetka glasanja našao veći broj ljudi kojima će biti omogućeno da glasaju, rekli su u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Predsednik Opštinske izborne komisije u Preševu Zećir Miftari izjavio je za agenciju Beta da je prema poslednjim podacima na izbore u toj opštini izašlo oko 50 odsto od 38.860 upisanih birača.

"Na četiri do pet biračkih mesta, medju kojima su i biračka mesta u zgradi Skupštine opštine Preševo glasanje nije završeno u 20.00 sati jer još ima glasača koji unutra čekaju red da glasaju. Na svim ostalim biračkim mestima glasanje je završeno u 20.00 sati, za sada nemamo primedbi osim sa jednog biračkog mesta koje je u toku dana zatvoreno", kazao je Miftari.

Glasanje na biračkom mestu broj 5, jednom od tri biračka mesta u zgradi SO Preševo, prekinuto je oko 15.00 sati zato što je polovina članova biračkog odbora zbog nesuglasica napustila birački odbor, nakon čega je biralište zatvoreno i glasanje će biti ponovljeno. Na biračkom mestu broj 5. upisano je 1.433 birača.

Na izborima za 38 mesta u lokalnoj skupštini u Preševu učestvuje osam izbornih lista, od kojih je sedam izbornih lista albanskih partija i grupa gradjana dok se na jednoj izbornoj listi nalazi koalicija od šest srpskih partija.

U Kostolcu je na 11 biračkih mesta biračko pravo moglo da iskoristi ukupno 11.520 birača.

Na izborima u toj opštini takmičilo se pet izbornih lista: Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; DS - Aleksandar Popov; Milan Krkobabić, PUPS - SRS, Dr Vojislav Šešelj; Grupa građana Iskorak - dr Zvonko Blagojević - Žarko Debeljački i izborna lista Srpski pokret Dveri.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EKSKLUZIVNI SNIMAK INCIDENTA U PEĆINCIMA Dvojica nasrnula na demokratu i bacila mu telefon: SAD ĆEŠ TI DA VIDIŠ!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track