(FOTO) SUSRETI NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić sa ambasadorima Rusije i Azerbejdžana
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

(FOTO) SUSRETI NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić sa ambasadorima Rusije i Azerbejdžana

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova, kome je rekao da su odnosi dve zemlje dostigli nivo strateškog partnerstva i time otvorili brojne mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje.

Vučić se sastao i sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Vučić je izrazio veliku zahvalnost državnom vrhu Azerbejdžana za kontinuiranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Srpski predsednik i azerbejdžanski ambasador su se saglasili da je neophodno da dve zemlje zaključe i Sporazum o slobodnoj trgovini, kako bi trgovinska razmena dobila na zamahu.

Predsednik Vučić je naglasio da su se kompanije iz Azerbejdžana pokazale kao pouzdani partneri i da su dobrodošle da i dalje učestvuju u projektima u Srbiji, posebno infrastrukturnim.

Ambasador Hasanov je rekao da postoji veliki interes azerbejdžanskih kompanija za poslovanje u Srbiji i da je to omogućeno stvaranjem dobrog poslovnog okruženja u našoj zemli, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

On je Vučiću preneo pozdrave predsednika Ilhama Alijeva i njegov poziv za zvaničnu posetu toj zemlju u prvoj polovini sledeće godine, što je Vučić prihvatio.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track