JA SE JAVIM, KAD ONO VUČIĆ: Posle Putina pravo kod Munje, predsednika MZ Donji Tovarnik! Šef države se najavio posle Božića, a evo šta je razlog
Foto: Printscreen YouTube, Predsedništvo Srbije

Kaže, imaće sutra šta da priča unucima

JA SE JAVIM, KAD ONO VUČIĆ: Posle Putina pravo kod Munje, predsednika MZ Donji Tovarnik! Šef države se najavio posle Božića, a evo šta je razlog

Politika -

PEĆINCI - Bio je u Moskvi kod Vladimira Putina, a sad se predsednik Aleksandar Vučić sprema da poseti Donji Tovarnik. Ovo sremsko selo naprasno je postalo poznato u nedelju uveče kada su naprednjaci tu osvojili 91 odsto glasova na lokalnim izborima u Pećincima.

foto: Youtube Printscreen

Već sutradan zazvonio je telefon predsednika mesne zajednice i odbornika SNS Milana Aleksića Munje.

- Ja se javim, kad ono Vučić! Oooo šta ću sad, iznenadio me? Čestitao mi, zahvalio se i rekao: "Vidimo se posle Božića, doći ću da se zahvalim i ostalom narodu" - prepričava Munja razgovor sa predsednikom države.

foto: Printscreen YouTube

Kaže, imaće sutra šta da prepričava i unucima, pišu Novosti.

Opozicija je u Tovarniku rasturena ko da ih je munja udarila, ali "seoski gradonačelnik", kako zovu Munju se tu nije zaustavio, već je digao na noge celo selo, koje se sprema da za dve nedelje dočeka Vučića.

Skup će biti u sportskoj dvorani izgrađenoj pre tri godine. Kako će ga sve dočekati još se veća, ali ono što je zasad sigurno - biće muzike uživo, a u Donji Tovarnik sliće se svi naprednjaci iz Pećinaca. U nedelju su oborili rekord i po izlaznosti i po podršci, pošto je na predsedničkim izborima u aprilu za Vučića glasalo "samo" 82 odsto meštana.

foto: Youtube Printscreen

U Donjem Tovarniku, selu u opštini Pećinci, SNS je osvojio čak 91 odsto glasova, a meštani kažu da su tako glasali jer je ovo sremsko selo za nekoliko godina preporođeno.

- Sredili smo "Lovački dom", nema ga ni u Beogradu ovakvog - ubacuje se u razgovor Pera Jakovljević, koji održava taj objekat, lovište i park u centru sela.

Zasedala cela porodica: žena, sin i snaja! Pitam ko je za SNS? Svi digli ruke!

Kaže i da je kod njega za "okruglim stolom" zasedala cela porodica: žena, sin i snaha.

- Pitam, ko je za SNS, svi podigli ruke. Demokratski smo odlučili - kaže Pera, kojeg zovu Ložač.

foto: Beta/Saša Đorđević

- Nisam nikad bio član stranke, ali sam uvek voleo one što su na vlasti. Međutim, od naprednjaka niko nikad nije više učinio - kaže Zoran Spasojević.

- Renovirana je potpuno škola, sve ulice su asfaltirane, "Lovački dom" svi mogu besplatno da dobiju za krštenja, slavlja, ali i sahrane. Ma, zlata vredi.

- Bili smo zaostalo selo, a sad smo napredno - dobacuje njegov otac penzioner Pavle, koji je aktivista SNS i kaže da ne propušta nijedan miting.

Meštani tvrde da sve konce vuče Munja. Sređen je fudbalski teren, podignute čak i tribine, a klub Sloga se bori da uđe u četvrtu ligu. Podignuta su dva parkića za decu, park u centru, obnovljen Dom kulture. Kažu da rasveta noću sija kao na Vračaru. Izgrađeni su atarski putevi, rezervni bunar za vodovod, uređen kanal za pecaroše, posađen drvored i postavljene klupe, a na proleće će i kanalizaciju da kopaju.

- Kad vidite novu sportsku dvoranu u selu, sve vam je jasno - kaže nam Munja Aleksić, koji tvrdi da ne gledaju popreko ni one što su opozicija. - Ma, svi mi se srećemo, razgovaramo, idemo zajedno u lov. Sad su i neki iz DS glasali za SNS, jer su videli šta je sve urađeno.

(Kurir.rs/Večernje novosti/S.J. Matić)

Foto: Youtube printscreen/Predsedništvo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track