ĐILAS POZIVA BIRAČE: Izbori u Beogradu najvažniji posle 5. oktobra, nemojte sedeti kod kuće, glasajte!
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Ušao u trku

ĐILAS POZIVA BIRAČE: Izbori u Beogradu najvažniji posle 5. oktobra, nemojte sedeti kod kuće, glasajte!

Politika -

BEOGRAD - Bivši gradonačelnik Beograda i bivši lider Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je da su predstojeći izbori u Beogradu najvažniji izbori posle 5. oktobra i pozvao građane da u danu izbora ne ostanu kod kuće već da glasaju.

"Sve promene kretale su od Beograda i moguće je, bez obzira šta vlast bude uradila, da opozicija na ovim izborima pobedi", kazao je Đilas.

Đilas je kazao da je "duboko svestan odmazde režima koja mu se sprema" i dodao da u tome vidi strah vlasti koja, kako je naveo, može da ponudi samo mržnju, jer nemaju dela. Komentarišući podršku bivših članova DS, lidera Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića i Narodne stranke Vuka Jeremića, Đilas je kazao da oni i dalje dele istu ideologiju o Beogradu.

"Mi jesmo potekli iz iste stranke, delimo ista uverenja, imamo često i različite ideje kako neki problem treba rešiti, ali imamo isti sistem vrednosti i nemamo razmimoilaženja kada je Beograd u pitanju, beogradska ideologija nam je zajednička", rekao je Đilas.

Đilas je dodao i da veruje da se predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković iskreno zalaže za dobrobit Srbije i ocenio da mu njegova podrška neće štetiti, već da će naprotiv biti korisna.

"Njegova podrška, kao uostalom i svih ostalih jeste hrabra odluka, jer je jasno kako će se režim obračunavati sa svima koji me podržavaju", rekao je Đilas.

On je dodao da je spreman i na razgovor sa predsednikom opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem da, kako je rekao "zajedno vrate grad gde zaslužuje", kao i da se nada da "Šapić ne veruje da to može postići sa Srpskom naprednom strankom".

Đilas je ocenio da u društvu više ne postoje debata i dijalog kao forma, i dodao da "poplava tabloidnih medija služi kao batina vlasti protiv svakoga ko digne glas ili pokuša da kritikuje režim".

"Osim malog broja funkcionera SNS i građana koji veruju Informeru, Pinku i sličnima, niko više ne veruje da će biti bolje. Društvo u kome se ugasi nada u bolje sutra to sutra neće ni dočekati", ocenio je Đilas.

(Kurir.rs/Beta/Danas/Foto: Dragan Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja