BEBI-BUM: Političari u 2017. radili na povećanju nataliteta! Naprednjaci rekorderi po broju beba
Foto: Marina Lopičić, Stefan Jokić, Fonet

Stigle rode

BEBI-BUM: Političari u 2017. radili na povećanju nataliteta! Naprednjaci rekorderi po broju beba

Politika -

I plavo i roze Mnogi funkcioneri imali su razloga za slavlje, a rođenje svojih sinova i ćerki proslavljali su u krugu prijatelja i najbliže rodbine

Iako je demografska slika u Srbiji zabrinjavajuća, rode su tokom 2017. ipak bile vredne i iznenadile mnoge političare. Osim što su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova supruga Tamara dobili sina Vukana, u ulozi roditelja prvi put su se ostvarili i Nikola Selaković, Aleksandar Jovičić i Katarina Rakić.

Vučića je radosna vest zatekla tokom zvanične posete Kazahstanu, kada je na Tviteru objavio da je po treći put postao otac.

- Večeras ću prvi put morati da prekinem državničke obaveze, i to sa osmehom na licu, jer smo Tamara i ja pre nekoliko minuta dobili sina - napisao je Vučić, koji iz prvog braka ima ćerku Milicu i sina Danila.

Marko Đurić
Marko Đurićfoto: Marina Lopičić, Stefan Jokić, Fonet

Inače, i kod drugih funkcionera iz SNS bilo je razloga za slavlje jer je i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić po drugi put postao otac. Njegova supruga donela je na svet devojčicu, kojoj su dali ime Milica. Ovo je Đuriću druga ćerka, pošto je pre dve godine dobio Jovanu.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković i njegova supruga Milica postali su prvi put roditelji krajem jula, kada je na svet stigao dečak Lazar.

Poslanica SNS u Skupštini Srbije Katarina Rakić krajem septembra postala je majka, a na svet je donela zdravog dečaka. Sina je dobio i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, a nasledniku je dao ime Teodor.

Aleksandar Jovičić
Aleksandar Jovičićfoto: Marina Lopičić, Stefan Jokić, Fonet

I funkcioner SNS Vladimir Đukanović pred sam kraj decembra po treći put je postao tata. On i njegova supruga dobili su ćerku, kojoj su dali ime Jelisaveta, pa su tako njegova dva sina sada dobila i sestru.

Rode su stigle i kod poslanice Pokreta socijalista Ane Karadžić, koja je dobila devojčicu Manju, a i lider BDZ Muamer Zukorlić početkom maja dobio je osmo dete, sina Ahmeda.

Poslanik DS Radoslav Milojičić Kena proširio je svoju porodicu. Pored ćerkice, Milojičić je dobio i sina Davida.

Katarina Rakić
Katarina Rakićfoto: Marina Lopičić, Stefan Jokić, Fonet

Sanja Đurić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Tata, danas ne ideš na posao! Duša mala radi sve kako bi ćalac ostao kod kuće!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track