DAČIĆ SLAVIO ROĐENDAN SA BUBALOM I VESIĆEM: Raskrinkana gala-proslava, šef SPS u kontroverznom društvu!
Foto: Dragan Kadić, Dado Đilas, Zorana Jevtić

Otkrivamo

DAČIĆ SLAVIO ROĐENDAN SA BUBALOM I VESIĆEM: Raskrinkana gala-proslava, šef SPS u kontroverznom društvu!

Politika -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je i ovog 1. januara rođendan proslavio tradicionalno u prestoničkoj „Srpskoj kafani“, a među gostima bio je i Predrag Bubalo, nekadašnji ministar privrede i privatizacije, koji je godinama optuživan za malverzacije u vezi sa prodajom Luke Beograd, otkriva Kurir! O ovom, u najmanju ruku čudnom spoju, svedoče fotografije iz kafane do kojih je naš list došao.

Šef socijalista je 52. rođendan obeležio i u društvu stranačkih kolega Aleksandra Antića i Nikole Nikodijevića, ali i gradskog menadžera iz redova naprednjaka Gorana Vesića.

Sve je pod kontrolom... Slavljenik Ivica Dačić
Sve je pod kontrolom... Slavljenik Ivica Dačićfoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Iznenađenje

- Dačić je, po običaju, obeležio rođendan u društvu prijatelja i saradnika. Iznenađenje je bio Bubalo. On jeste sedeo za susednim stolom, ali su svi konstatovali da je, u najmanju ruku, čudno što je tu baš u isto vreme kad i Dačić, pa su se svi pitali koje li su njihove tajne veze, naročito zbog toga što je proslava bila zatvorenog tipa - priča izvor Kurira.

Neočekivan gost... Predrag Bubalo
Neočekivan gost... Predrag Bubalofoto: Kurir
foto: Kurir

Restoran, naime, ne radi tokom godine i otvara se samo 1. januara, kada se tradicionalno održava manifestacija Ulica otvorenog srca. Jedan od simbola Beograda u Svetogorskoj ulici 25 zatvoren je početkom aprila, kada je na vratima okačen natpis „Zatvoreno zbog restitucije“, ali je otvoren prvog dana ove godine kako bi tradicionalno i ponovo bio domaćin ove humanitarne manifestacije.

Na uvce... Truba za šefa SPS
Na uvce... Truba za šefa SPSfoto: Kurir

- U kafanu su mogli da uđu samo odabrani. Nikom nije jasno zašto, ali obezbeđenje nije dozvoljavalo „običnim“ građanima da svrate. Zato je prisustvo Bubala na Dačićevom rođendanu još interesantnije - dodaje naš sagovornik.

Bivši ministar je, podsetimo, optuživan za zloupotrebu položaja prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd. Bubalu je proteklog utorka, posle četiri godine trajanja procesa, prvostepeno presuđeno da sa ostalih sedam optuženih nije oštetio Luku i pribavio 14,3 miliona evra preduzeću „Vorldfin“ u vlasništvu Milana Beka. Akcije Luke prodate su septembra 2005. u vreme prve vlade Vojislava Koštunice, koju je podržavao Dačićev SPS.

Bez komentara

Dačić juče nije želeo da otkrije „tajne veze“ s Bubalom, otkud on među odabranim gostima u „Srpskoj kafani“, niti otkad datira njihovo poznanstvo. Ni on, kao ni Bubalo nisu odgovarali na pozive i poruke Kurira.

Zapevali uz  trobojku... Nikodijević,  Antić, Dačić i Vesić
Zapevali uz trobojku... Nikodijević, Antić, Dačić i Vesićfoto: Kurir

A na poklon...

TORTA I „PUKNI, ZORO“

Dačić je rođendan inače proslavio u poslovično dobrom raspoloženju. Na poklon je dobio tortu u bojama srpske zastave, a on je okupljenima uzvratio na svoj prepoznatljiv način tako što je zapevao „Pukni, zoro“. Goste su zabavljali i trubači.

- Od ovih 30 manifestacija, odnosno u prethodnih 30 godina, ja sam sigurno bio barem na polovini - rekao je Dačić i dodao da je Ulica otvorenog srca „nešto po čemu je Beograd postao poznat“.

foto: Kurir

Kurir / B. Bojić - M. Jeremić

Foto: Dragan Kadić, Dado Đilas, Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA JE UBICA ŽENE I DETETA U RAKOVICI, OTKRIO CIMERIMA U CENTRALNOM ZATVORU? Evo koje su bile njegove poslednje reči!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track