Narodna stranka: Tražimo Specijalnog tužioca za visoku korupciju
Foto: Facebook Printscreen

Narodna stranka: Tražimo Specijalnog tužioca za visoku korupciju

Politika -

BEOGRAD - Narodna stranka se zalaže za uvođenje Specijalnog tužioca za visoku korupciju i efikasan obračun sa kriminalom, pošto nije rešeno 30 mafijaških ubistava u prethodnih pet godina, izjavili su funkcioneri Narodne stranke Borivoje Borović i Vladimir Gajić.

Borović, koji je predsednik Odbora Narodne stranke za pravosuđe, istakao je da bez saradnje kriminalaca sa nekim krugovima u policiji sigurno ne bi moglo da dođe do likvidacija bez sudskog epiloga.

foto: Fonet/Medija Centar

On je istakao da su glavne teze u programu Narodne stranke uvođenje Specijalnog tužioca za visoku korupciju, zakoni o lustraciji i utvrđivanju porekla imovine, kao i otvaranje dosijea Državne bezbednosti i ukidanje tužilačke istrage.

"Kada bi se otvorili ti dosijei, videli bismo koje su sudije saradjivale sa kojom izvršnom vlašću, na koji način, koji su političari iz opozicije radili za vlast, koji advokati rade za policiju. U Srbiji postoje otrgnuti centri tajnih službi koji u ime političara i naroda vode i kreiraju naš život", rekao je Borović.

Gajić, koji je predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, rekao je da se u poslednjih pet godina dogodilo oko 30 profesionalnih ubistava koja do danas nisu rešena.

Gajić je, povodom predstojećih beogradskih izbora, rekao da će blok koji čine Narodna stranka i Pokret slobodnih građana, koji je podržao kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika, biti glavni protivnik Srpskoj naprednoj stranci. "Siguran sam da ćemo pobediti uz dobru kontrolu izbora i saradnju svih opozicionih kolona, a važno da sve kolone pređu cenzus, jer će gubitak glasova ići u korist SNS. Pobeda u Beogradu će biti prvi korak ka promenama u celoj Srbiji", rekao je Gajić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Facebook printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track