PALMA: Sveci su večni, a političari prolazni!
Foto: Promo

JAGODINA

PALMA: Sveci su večni, a političari prolazni!

Politika -

Ispred Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kraj Jagodine, čiji je ktitor Dragan Marković Palma sa porodicom, obavljeno je tradicionalno paljenje badnjaka uz rekordan broj vernika iz tog i okolnih sela i Jagodine. Marković je, obraćajući se prisutnima rekao da je telefonom danas pozvao Patrijarha Irineja i čestitao mu Božić.

"Njegova svetost je čestitao Božić meštanima Končareva, Jagodine i cele Srbije i poručio da se deca rađaju, da bi opstali kao narod i da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Kosovo je okupirano i oteto, ali će uvek biti sastavni deo Srbije i niko od političara ne sme da prizna nezavisnost Kosova i Metohije, jer kada nešto pokloniš nikada više ne možeš da vratiš“ , kazao je Marković.

foto: Promo

"Političari ne treba da crkve koriste u izbornim kampanjama, već da u hramove odlaze kada su svetkovine, krštenja i venčanja. Želim da se u narednom periodu što više brakova sklapa, da u brak ulaze dvoje, a ne dvojica ili dve“ , naglasio je Marković.

Želim da se srpska slava nikada ne ugasi. Nisam pristao da urade moju fresku u hramu čijii sam ktitor, je političarima nije mesto među svecima. Političari su prolazni, a sveci večni“ kazao je Marković i konstatovao da Srbija nikada nije bila popularnija i poštovanija u međunarodnim odnosima i na tome zahvalio predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

"Idu bolji dani u 2018. godini i mi koji se bavimo politkom treba da obezbedimo da u porodicama gde ima dvoje dece, bar jedan roditelj bude zaposlen“ , kazao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je pozvao političare iz susednih zemalja da ne šalju ratnohuškačke poruke jer, kako je rekao, ni Srbi ni Bošnjaci ni Hrvati više neće da ratuju, već treba da sarađujemo.

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) KAD SRBI PROSLAVLJAJU MORA DA GRMI: Njegova čestitka za najradosniji hrišćanski praznik nasmejala je celu Srbiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track