POLITIČARI PROSLAVILI BOŽIĆ U KRUGU PORODICE: Bata Gašić lomio česnicu, Šešeljev sin našao dukat
Foto: Privatna Arhiva

Tradicija

POLITIČARI PROSLAVILI BOŽIĆ U KRUGU PORODICE: Bata Gašić lomio česnicu, Šešeljev sin našao dukat

Politika -

Brojni funkcioneri najradosniji hrišćanski praznik proveli su s najmilijima, a na meniju je pored pečenja i sarme bilo i slatkih đakonija

Većina naših političara dočekala je Božić u krugu porodice i prijatelja, uz bogatu trpezu i lomljenje božićne česnice. Srpski narodni tribuni praznik su proveli s najmilijima, uz po koju čašicu žestine, a neizbežno je bilo i prase s ražnja.

Direktor BIA Bratislav Gašić proslavio je Božić u krugu porodice u Kruševcu, a njegov sin Milan okačio je na Instagram sliku kako sa ocem lomi česnicu.

- U ime Oca i Sina i Svetoga duha! Amin. Domaćin - napisao je Gašić junior, koji će uskoro postati i stric jer njegov stariji brat Vladan očekuje prinovu.

foto: Fonet/AP

Tači na Fejsbuku

ČESTITAM BOŽIĆ

Predsednik Kosova Hašim Tači čestitao je Božić pravoslavnim vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru i poželeo im zdravlje, mir, ljubav i blagostanje.

- Čestitam Božić svim pravoslavnim vernicima. Želim da u vašim porodicama imate zdravlja, mira, ljubavi i blagostanja - napisao je Tači na svom Fejsbuk nalogu.

foto: Dado Đilas

Na radost

Narodni poslanik i sin lidera SRS Vojislava Šešelja Aleksandar pronašao je paru u božićnoj česnici. On se na društvenoj mreži pohvalio da je izvukao paricu na kojoj je utisnuta slika Pećke patrijaršije.

foto: Privatna Arhiva

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali praznik je proveo na Kopaoniku sa svojom decom. On je u opuštenoj kućnoj atmosferi pozirao sa svojim mališanima, koji su držali badnjak, a sliku je krasila i okićena jelka i sto pun raznoraznih đakonija.

foto: Damir Dervišagić

Obradovala najmlađe

TAMARA VUČIĆ DELILA PAKETIĆE

Supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića Tamara posetila je na Badnji dan Prihvatilište za decu „Vasa Stajić“ na Voždovcu i štićenicima podelila božićne paketiće.

- Želela sam da obradujem ovu decu. Ovo su skromni pokloni, ali su svakom od njih darovani od srca. Sve zajedno bilo je vrlo emotivno. Ja inače emotivno reagujem kad su deca u pitanju, a u ovakvim slučajevima i dodatno - izjavila je prva dama Srbije, dok je predsednik Vučić najradosniji hrišćanski praznik čestitao i preko Tvitera.

I predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić praznovao je sa ukućanima. On je napravio porodičnu fotografiju na kojoj je nosio kapu Deda Mraza:

- Srećan Božić. Mir Božji - Hristos se rodi!

Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, čestitao je svim građanima Srbije Božić uz podignuta tri prsta i reči „Mir Božiji, Hristos se rodi“.

foto: Privatna Arhiva

Ministri u Vladi Srbije i stranačke kolege Ivica Dačić i Aleksandar Antić prisustvovali su božićnoj liturgiji, a u pozadini njihove zajedničke slike našao se i patrijarh srpski Irinej.

foto: Privatna Arhiva

Inače, dan uoči Božića lider Narodne stranke Vuk Jeremić podelio je na Instagramu kako izgleda Badnje veče u njegovom domu.

Ispoštovali običaje

On je sa svojom suprugom Natašom i ostatkom familije priredio večeru i dodao uz sliku: „Srećno Badnje veče svima, provedimo ga u miru i blagorodnom raspoloženju sa svojim najbližima!“ Jeremić je potom i na dan Božića napisao da je njegov sestrić Laza imao najviše sreće jer je izvukao paru iz česnice.

foto: Privatna Arhiva

Boško Obradović

PRASE NA RAŽNJU I SEČENJE BADNJAKA

Lider pokreta Dveri Boško Obradović Badnji dan proveo je s prijateljima i članovima porodice.

- Srećno svitanje Badnjeg dana! Pozdrav od ekipe iz šume, iz sela Preljina kraj Čačka! - napisao je Obradović na Tviteru, koji je pritom objavio fotografiju članovima porodice, ali i sliku sa jednim od svoje četvoro dece.

foto: Privatna Arhiva

Kurir / Sanja Đurić

Foto: Privatna arhiva, Fonet/Ap, Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) KAD SRBI PROSLAVLJAJU MORA DA GRMI: Njegova čestitka za najradosniji hrišćanski praznik nasmejala je celu Srbiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja