RUŽIĆ: Vanredni parlamentarni izbori zavise od odluke SNS
Foto: Zorana Jevtić

uoči sednice vladajuće stranke

RUŽIĆ: Vanredni parlamentarni izbori zavise od odluke SNS

Politika -

BEOGRAD - Da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora uz beogradske zavisiće od političke odluke Srpske napredne stranke, kaže funkcioner SPS-a Branko Ružić i dodaje da su socijalisti spremni za još jedan izborni ciklus.

"Naravno da će današnja sednica predsedništva SNS omeđiti, opredeliti ovu situaciju. Ono što smo čuli od predsednika SNS Aleksandra Vučića, koliko sam shvatio, da je državotvornost prioritetna i njemu i SNS, kao i nama u SPS", rekao je Ružić.

On je dodao da ponekad partijama odgovara vanredni parlamentarni ciklus, ali da se ne opredeljuju za njega, jer postoje državne stvari koje su važniji od izbora.

"Videćemo šta će danas biti, što se tiče SPS mi smo uvek spremni za izbore", rekao je Ružić.

Upitan da li je SPS doneo konačnu odluku o nastupu na beogradskim izborima, on je rekao da ukoliko ne budu išli u koaliciji sa SNS, ukoliko budu nastupali samostalno, odluka SPS je da kandidat za gradonačelnika Beograda bude ministar energetike Aleksandar Antić.

"Sačekaćemo da vidimo šta će SNS odlučiti, naravno sa njima ćemo razgovarati", rekao je Ružić.

Na pitanje da li je moguće da se preslika koalicija iz Mionice, gde je SPS bio u koaliciji sa SRS, on je rekao da je to bio interesantan eksperiment koji je uspeo, da je Mionica mala opština sa 13.000 stanovnika i da su se ujedinili oko interesa građana.

"MIslim da ne treba preuranjeno donositi zaključke i menjati trasirane političke pravce koje su sve stranke zauzele. SRS ima pravo da zauzme svoje pravce koji su dijametralno suprotni od naših. Sagledaćemo sve te elemente kada budemo donosili konačnu odluku", zaključio je on.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track