NOVOGODIŠNJI PRIJEM U MIP Dačić ponosan: Srbija dokazala da je kredibilan partner EU
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Diplomatski kor na okupu

NOVOGODIŠNJI PRIJEM U MIP Dačić ponosan: Srbija dokazala da je kredibilan partner EU

Politika -

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izrazio je danas zadovoljstvo postignutim rezultatima Srbije u 2017. godine kada je u pitanju spoljna politika i dodao da je Srbija kroz svoje aktivnosti dokazala da je kredibilan partner EU.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Na novogodišnjem prijemu u Ministarstvu spoljnih poslova Dačić je rekao da je Srbija pokazala da je posvećena dijalogu Beograda i Prištine pod okriljem EU i da očekuje da Priština ispuni svoje obaveze.

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Mudrom i uravnoteženom politikom promovisali smo vitalne nacionalne interese, pre svega zaštitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta i istovremeno nastavljajući sa ključnim spoljnopolitičkim prioritetom Srbije a to su pune evropske integracije", rekao je Dačič na prijemu za predstavnike diplomatskog kora i medija.

foto: Tanjug/Tanja Valič

On je rekao i da su "otvoren i sadržajan dijalog i partnerski odnos osnovno sredstvo i jedini put za rešavanje svih otvorenih pitanja". Podsetio je da je prethodne godine Srbija otvorila šest pregovaračkih poglavalja sa EU i izrazio nadu da će tokom bugarskog predsedavanja, u prvoj polovini 2018, broj otvorenih poglavlja biti znatno veći.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Prijemu su prisustvovali ambasadori Kine Li Mančang, SAD Kajl Skot, Rusije Aleksandar Čepurin, Ukrajine Oleksandr Aleksandrović, Nemačke Aksel Ditman i drugi.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track