VESNA, ŠULE I BALŠA IZAŠLI MEĐ' NAROD Demokrate i Nova stranka obilaze beogradske pijace i poručuju: Metro u Makišu je potpuni promašaj!
Foto: Printscreen/Twitter

Razgovor sa građanima prestonice

VESNA, ŠULE I BALŠA IZAŠLI MEĐ' NAROD Demokrate i Nova stranka obilaze beogradske pijace i poručuju: Metro u Makišu je potpuni promašaj!

Politika -

BEOGRAD - Ideju za izgradnju prve linije beogradskog metroa danas su kritikovali kandidat za gradonačelnika i predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac i Vesna Rakić Vodinelić koja je prva na zajedničkoj listi DS sa Novom strankom.

Projekat prve trase metroa koja bi počela u Makiškom polju je "potpuni promašaj i najbolja slika neznanja gradske vlasti", ocenio je danas Šutanovac u razgovoru sa stanovnicima naselja Čukarica i Rakovica, koja je posetio s Vesnom Rakić Vodinelić.

NOVA STRANKA U RAZGOVORU SA BEOGRAĐANIMA Stanković: Socijalne karte korak u stvaranju ozbiljne socijalne politike

"Ubeđuju javnost da je jedina opcija da se gradi metro tamo gde nema ničega, na zaštićenom vodoizvorištu. Umesto da rešavaju ozbiljne infrastrukturne probleme u vezi sa zastarelom putnom infrastrukturom i brojem neophodnih autobusa, Vesić i Mali su našli nov način da javnost obmanjuju sumanutim projektima", izjavio je Šutanovac, saopštila je DS.

Vesna Rakić Vodinelić je navela da sa Makiškog polja dolazi većina pijaće vode za grad Beograd i da bi izgradnja blokovskih naselja i infrastrukture za metro ugrozila zdravlje građana.

ZAJEDNIČKI NA BG IZBORE: Kandidat DS i Nove stranke Šutanovac, Vesna prva na listi

"Koalicija Demokratske stranke i Nove stranke neće Beogradom upravljati improvizacijama, već pažljivim promišljanjem i planiranjem, uvažavajući mišljenje struke i potrebe gradjana. Prvi zajednički zadatak jeste zaustaviti pljačku javnih resursa koja je u toku, a beogradski izbori prva su prilika za to", rekla je ona.

"Potom ćemo raskinuti sve štetne ugovore, a sulude, nezakonito i nasilnički donete planove staviti van snage", izjavila je Vesna Rakić Vodinelić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen/Instagram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track