LEGIJIN STRIC TVRDI: Čedu je plaćao Dušan Spasojević! Bio sam u Šilerovoj kad je rekao "Skloni se u drugu sobu, došlo je Ciganče da mu damo kintu"
Foto: Fonet

ŠOKANTNO

LEGIJIN STRIC TVRDI: Čedu je plaćao Dušan Spasojević! Bio sam u Šilerovoj kad je rekao "Skloni se u drugu sobu, došlo je Ciganče da mu damo kintu"

Politika -

Mihajlo Ulemek tvrdi da je lidera LDP svojevremeno više puta viđao u kući vođe „zemunskog klana“ Dušana Spasojevića u Šilerovoj, gde je dolazio po novac

Mihajlo Ulemek, stric Milorada Ulemeka Legije i nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, optužio je lidera LDP Čedomira Jovanovića da je svojevremeno odlazio u sedište „zemunskog klana“ u Šilerovoj i da je od vođe te kriminalne grupe Dušana Spasojevića Šiptara dobijao novac!

Ulemek tvrdi da je lično viđao Jovanovića u Spasojevićevoj kući u Zemunu. To zdanje je inače srušeno posle ubistva premijera Zorana Đinđića, kojeg su ubili pripadnici „zemunskog klana“ predvođeni Spasojevićem i Legijom.

foto: Nebojša Mandić

Potvrdiće na sudu

- Čedu Jovanovića sam u Dućinoj (Dušan Spasojević, prim. nov.) kući u Šilerovoj video tri-četiri puta. Viđao sam ga krajem 2002. i početkom 2003. godine, stojim iza toga i to mogu da potvrdim i na sudu, mogu da ga pogledam u oči i pitam da li je dolazio tamo - priča Mihajlo Ulemek i priseća se kako je to izgledalo:

- Sedimo tamo u Šilerovoj, javljaju da je došao Čeda, a meni Spasojević kaže: „Puki, skloni se u drugu sobu, došlo je Ciganče, brzo će on da ode, samo da mu damo neku kintu.“ Duća je Čedu zvao Ciganče.

foto: Dragana Udovičić

Jovanović ćuti

Naš sagovornik tvrdi da je kuća u Šilerovoj ulici kasnije srušena do temelja isključivo zbog Jovanovića.

- To mogu da potpišem! Kuća u Šilerovoj je srušena zbog Čede Jovanovića zato što se on bojao da bi tamo mogle da se nađu neke njegove stvari ili snimci na kojima se on vidi - navodi Ulemek.

Čedomir Jovanović juče nije odgovarao na naše poruke.

I drugi ga optuživali

BRACANOVIĆ: POSTOJE SLIKE IZ ŠILEROVE NA KOJIMA JE ČEDA

Inače, da podsetimo, ovo nije prvi put da je Jovanović optužen da je bio redovan gost u Šilerovoj. To se prethodnih godina više puta čulo i na sudu, pa je tako bivši zamenik načelnika BIA Milorad Bracanović čak tvrdio da postoje i kompromitujuće fotografije iz Šilerove na kojima je lider LDP koji šmrče kokain. I nekadašnji pripadnik JSO Saša Pejaković ispričao je u sudu da je 2001. Čedomir Jovanović, kojeg je tada službeno obezbeđivao, išao kod Spasojevića.

Posle ubistva Đinđića

VOĐA „ZEMUNACA“ URLAO ZBOG RUŠENJA VILE

Zdanje u Šilerovoj bilo je u vlasništvu samog vrha „zemunskog klana“ Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma. Izgradnja kuće je završena novembra 1999, a rušenje je počelo dva dana posle ubistva Đindića - 14. marta i trajalo je do 27. marta 2003. Svedoci-saradnici su kasnije na sudu otkrili da je Spasojević, koji se u to vreme nalazio u bekstvu, nekontrolisano urlao kada je video da je počelo rušenje objekta. Udovice Spasojevića i Lukovića tužile su državu zbog rušenja kuće i tražile odštetu od osam i po miliona evra. Plac na kojem se nalazila kuća je oduzela država.

Ekipa Kurira - Foto: Nebojša Mandić; Dragana Udovičić; Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track