JANKOVIĆ NAKON ODLUKE SDS DA PODRŽI ŠUTANOVCA: Želim Tadiću uspeh, ma ko mu bili partneri...
Foto: Damir Dervišagić

Opozicija se grupiše uoči beogradskih izbora

JANKOVIĆ NAKON ODLUKE SDS DA PODRŽI ŠUTANOVCA: Želim Tadiću uspeh, ma ko mu bili partneri...

Politika -

Lider Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković kazao je danas da želi uspeh predsedniku Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisu Tadiću i njegovih partnerima na izborima u Beogradu, "ko god oni bili".

foto: Beta/Emil Vaš

Predsednik SDS Boris Tadić kazao je danas da će na izborima u Beogradu podržati Demokratsku stranku.

TADIĆ PODRŽAO ŠUTANOVCA: Za ujedinjenje i obnavljanje DS!

"Želim svim opozicionim strankama najveći mogući uspeh na izborima, srešćemo se na kraju puta. Sve može da se desi i da se završi dobro i loše, ali sam uveren da će se dobro završiti", kazao je Janković novinarima.

foto: Beta

Janković je kazao da "želi uspeh Borisu Tadiću i njegovih partnerima ko god da to budu bili" jer je, kako je kazao, uveren da je Boris Tadić u svojoj suštini demokrata. On je dodao da je "pitanje tehnike ko će sa kim" i ocenio da u ovom trenutku u Srbiji postoji "represivan sistem, kao i da postoje primeri žrtve".

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

"Moramo se okrenuti protiv ovog represivnog režima i da ih vratimo u 90-te iz kojih su došli", dodao je on.

SAŠA JANKOVIĆ: Dogovor DS i Nove stranke o Beogradu ne umanjuje bilo čije šanse na izborima!

Janković je na konferenciji za novinare održanoj povodom novih prekršajnih prijava koje su podnete protiv studenata koji su rekli "ne" diktaturi, kazao da je njemu u ovom trenutku nije prioritet "ko će sa kim u koaliciju" već da "ti ljudi koji danas sude mladima ne budu ponovo u situaciji da 'dele' pravdu".

foto: Marina Lopičić

"U ovom momentu je primarno, bez obzira da li smo levlje, dešnje, socijaldemokratskije, liberalnije da se ujedinimo i kažemo da oni koji danas sude mladima treba da znaju da neće biti u situaciji da obavljaju javnu funkciju", rekao je Janković.

SAŠA JANKOVIĆ: Lažna pobeda SNS, to se ne sme ponoviti u Beogradu

Govoreći o Draganu Đilasu, zajedničkom kandidatu PSG i Narodne stranke, Janković je ocenio da je on dobio najveću moguću političku podršku.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

"Različiiti kvaliteti su se nesebično ujedinili i rekli hajmo da podržimo ono što ima najveću šansu da donese promenu u Beogradu", kazao je Janković.

foto: Dado Đilas

On je dodao da je na predsedničkim izborima u Beogradu lider Narodne stranke bio njegov "najveći suparnik", kao i da su se njihovim ujedinjenjem ujedinila "dva najveća korpusa".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Damir Dervišagić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track