(KURIR TV) VUČIĆ POVODOM UBISTVA IVANOVIĆA: Ne dam da od Srbije napravite državu ubica i mafijaša
Foto: Marina Lopičić

Obraćanje predsednika uživo na Andrićevom vencu

(KURIR TV) VUČIĆ POVODOM UBISTVA IVANOVIĆA: Ne dam da od Srbije napravite državu ubica i mafijaša

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je spekulacije kojima se ubistvo Ivanovića nastoji da poveže sa političkim suprotstavljanjima Ivanovićevim stavovima od strane političkih predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao istovremeno da ne zna da li je slučaj paljenja automobila Olivera Ivanovića povezan sa njegovim ubistvom, a onima koji bi, kako kaže, voleli da postoji ta veza, poručio da im neće dozvoliti da Srbiju prikažu kao zemlju mafijaša i ubica.

Na pitanje Insajdera da li tačno da mu je Ivanović poslao SMS pošto mu je zapaljen automobil i tom prilikom izneo određene sumnje, Vučić kaže: "Nije tačno. Imamo sve sačuvano".

foto: Marina Lopičić

Kako kaže, Ivanović mu je jedino poslao poruku da ga politički podrži, što nije mogao da učini i to mu je, kako je dodao, i rekao. Vučić je rekao da je Ivanović tada bio kod njega sa suprugom.

"Rekao sam mu da ću učiniti sve što je u mojoj moći da se otkrije ko mu je zapalio automobil, pričali smo o politici i svemu drugom. A to - izneo je sumnju na nekoga, te priče moje baba Višnje.... srećom čuvam poruke i nadležni organi čuvaju i nema velike filozofije. Videli smo se i pričali kratko u četiri oka", dodao je on.

Na ponovljeno pitanje da li postoji veza između paljenja automobila i ubistva, Vučić kaže: "Kako mogu to da znam. Ali, ne pitate vi to. Pitate jer biste hteli da kažete kako tu ima nekoga iz politke. Nema iz politike, a ako ima, nemojte da brinete, odgovaraće, samo nemojte vaše sumnje da iznosite kao činjenice".

foto: Marina Lopičić

"Tri puta sam vam odgovorio i rekao da to ne znam, niti je moguće da znam. Niste to tražili, nije vam to ni trebalo, nego nešto drugo. Svi ovi ... Lekić, Janjić, Đilas..., Ne dam vam da napravite od Srbije državu ubica i mafijaša. Niko od nas nije ubica, kao što bi to neko želeo."

Takođe je podsetio da je predsednik NUNS Slavisa Lekić napisao na društvenium mrežama, na informaciju da se čeka reakcija državnih organa: "Čeka se reakcija onih koji su ga ubili".

"Je l' to novinar?. Nikome neću da dozivolim da nevine i časne ljude optužuje da su ubice. Ako ih KPS ne pronađe, mi hoćemo pa ćete možda biti u pravu, a možda i nećete", zaključio je on.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track