ANTIĆ: Ubistvo Ivanovića je teroristički čin i napad na Srbiju!
Foto: Dado Đilas

reakcija

ANTIĆ: Ubistvo Ivanovića je teroristički čin i napad na Srbiju!

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da je ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, jednog od, kako je rekao, najdoslednijih boraca za mir i toleranciju na KiM kukavički i teroristički čin i napad na državu Srbiju.

"Od međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji, a pre svega od Evropske unije, zahtevamo da u najkraćem roku otkriju počinioce. Ubistvo jednog od najdoslednijih boraca za mir i toleranciju na Kosovu i Metohiji ne sme ostati nerasvetljeno, kao što je slučaj sa nizom ubistava kosovskih Srba od 1999. godine naovamo," naveo je Antić u saopštenju.

Samo brzom i odlučnom akcijom i otkrivanjem ubica može se ukloniti oblak strepnje i straha pod kojim godinama žive kosovski Srbi, a na šta je upozoravao i Oliver Ivanović, dodao je on.

Prema njegovim rečima, oni koji su ubili Olivera Ivanovića, ma ko to bio, počinili su i zločin protiv svakog Srbina na Kosovu i Metohiji i zadali udarac njihovoj bezbednosti i mirnom životu.

"Ovo je napad i na državu Srbiju i na sve napore koje ona čini da zaštiti svoje stanovništvo na Kosovu i Metohiji i ona će ga tako i tretirati", zaključio je Antić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja