ZAVETNICI: Ubistvo Olivera Ivanovića brutalan teroristički akt u režiji albanskih separatista!
Foto: Printscreen Facebook

sazvati hitnu sednicu SB UN

ZAVETNICI: Ubistvo Olivera Ivanovića brutalan teroristički akt u režiji albanskih separatista!

Politika -

BEOGRAD - Srpski sabor Zavetnici smatra da je ubistvo Olivera Ivanovića brutalan teroristički akt u režiji albanskih separatista i njihovih zapadnih sponzora i uveren je da se iza ubistva krije pokušaj da se na severu KiM uspostavi potpuna kontrola samoproglašenih institucija i "njihovih nalogodavaca sa Zapada".

foto: Printscreen Facebook

Ta organizacija je pozvala rukovodstvo Srbije da zatraži hitnu sednicu SB UN i obavesti međunarodnu zajednicu da je, kažu, terorizam na KiM postao nova pretnja po čitav region i Evropu.

Kažu i da ubistvo Ivanovića dokazuje da dijalog sa teroristima nije moguć, jer oni ne žele dogovor, već etnički čisto Kosovo bez traga srpskog istorijskog kontinuiteta.

"Srbija je politikom uzmicanja i popuštanja samo dodatno ohrabrivala Albance u njihovim zahtevima. Da je 'nezavisno Kosovo' postalo tesno za Albance i da je ono samo jedna od stanica u stvaranju genocidne Velike Albanije potvrđuje i najnovija izjava separatiste Kadrija Veseljia da će Albanci ući i u Niš", kaže se u saopštenju.

Zavetnici smatraju da "odavno više nije vreme za zaluđivanje" da ćemo nekakvim pregovorima u Briselu zaštititi svoj narod na KiM, već se to može postići, kažu, jedino angažovanjem celokupnog državnog aparata u borbi za očuvanje suvereniteta i prava Srba u južnoj pokrajini.

foto: Zoran Šaponjić

Dodaju i da Albanci nikada ništa ne rade sami i na svoju ruku.

"Nišan je jutros bio u Mitrovici, ali okidač je kod njihovih stranih mentora. Srbija ne sme da dozvoli da se Oliver Ivanović svrsta na dugačak spisak onih Srba sa KiM čije ubistvo nikada nije razjašnjeno", dodaju Zavetnici.

Navode i da nema sigurnosti na KiM dok se srpske snage bezbednosti ne vrate u pokrajinu, te da to mora da bude jedan od zahteva srpske strane, jer, kažu, ne postoji drugi način da se uspostave mir i stabilnost.

"Američki Stejt department pre nekoliko dana upozorio je svoje državljane da ne putuju na KiM zbog mogućih terorističkih napada i posebno apostrofirao sever KiM kao polje politički motivisanog nasilja i međuetničkih sukoba. Postavljamo pitanje kako je Stejt department mogao da zna da će na severu južne pokrajine doći do nekakvih političkih obračuna?", upitali su iz te organizacije.

foto: AP

U saopštenju su izrazili sumnju da je po sredi pokušaj Vašingtona i Prištine da uz pomoć "pete kolone u Srbiji" okrive srpsku stranu za ubistvo Ivanovića, a sever KiM predstave kao poprište međusobnih srpskih obračuna sa ciljem da ga uzurpiraju, a među Srbima unesu razdor i podele.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PET HITACA U GRUDI! Lekari ispričali kakve su povrede od kojih je preminuo Oliver Ivanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track