DAČIĆ U PODGORICI: Crnogorski zvaničnici osudili ubistvo Olivera Ivanovića
Foto: Tanjug/MSP

poseta

DAČIĆ U PODGORICI: Crnogorski zvaničnici osudili ubistvo Olivera Ivanovića

Politika -

PODGORICA - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Podgorici sa predsednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem, koji je osudio akt nasilja u kojem je stradao lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović i izrazio nadu da će, uprkos ovom događaju, biti nastavljeni pregovori Beograda i Prištine.

Tokom susreta konstatovana je obostrana posvećenost razvoju dobrih odnosa Srbije i Crne Gore, čemu značajno doprinose redovni susreti zvaničnika obe zemlje na visokom nivou, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji u evropskim integracijama, zalaganju za princip ocene individualnog napretka država i ohrabrujućim porukama zvaničnika EU i Bugarske, kao trenutno predsedavajuće Uniji.

Obostrano je ocenjeno da je 2018. godina ključna za visok nivo dinamike evrointegracija država Zapadnog Balkana, navedeno je u saopštenju.

Dačić se sastao i sa predsednikom Crne Gore Filip Vujanović, a dvojica zvaničnika su razgovarala o bilateralnim temama od zajedničkog interesa i ocenili su da su odnosi dve zemlje na visokom nivou.

foto: Tanjug/Kabinet predsednika Crne Gore

Vujanović i Dačić - koji je u zvaničnoj poseti Crnoj Gori, izrazili su spremnost Beograda i Podgorice za unapređenje bilateralnih odnosa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Sagovornici su ocenili da postoji širok prostor za dalje unapređenje saradnje u ekonomiji, naročito u realizaciji zajedničkih projekata u transportnoj i energetskoj infrastrukturi, i kroz Berlinski proces, i saradnjom s Kinom i drugim investitorima, navodi se u saopštenju.

Dačić i Vujanović su ukazali na važnost saradnje Srbije i Crne Gore na polju evropskih integracija dve zemlje, i izrazili očekivanje da će dinamika pregovaračkog procesa biti intenzivirana tokom bugarskog predsedavanja Evropskom unijom.

Crnogorski predsednik je osudio današnje ubistvo lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i izrazio saučešće, dodavši da očekuje da će izvršioci tog, kako je kazao "zločinačkog čina", biti otkriveni i kažnjeni, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Tanjug/MSP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track