POTRESNA ISPOVEST SUPRUGE OLIVERA IVANOVIĆA: Kako sinu da kažem da mu tate više nema!
Foto: Privatna arhiva

Atentat na Olivera Ivanovića

POTRESNA ISPOVEST SUPRUGE OLIVERA IVANOVIĆA: Kako sinu da kažem da mu tate više nema!

Politika -

Oliver i ja smo svašta proživeli, a oni koji su to uradili moraju da znaju da se ovo neće tek tako završiti, poručila je jecajući Milena Popović Ivanović

Supruga Olivera Ivanovića Milena najstrašniju vest, ubistvo svog bračnog druga, nije mogla da dočeka na nogama. Pala je u nesvest čim su joj lekari saopštili da nije preživeo mučki napad dok je, kao i svakog dana, odlazio u stranačke prostorije u njihovoj Kosovskoj Mitrovici. Prva poruka koju je preko Kurira poslala u javnost bila i zastrašujuća - da se zna ko je počinio ubistvo i da se neće tek tako završiti.

Tuga... Milena i Oliver Ivanović sa sinom Bogdanom
Tuga... Milena i Oliver Ivanović sa sinom Bogdanomfoto: Printscreen Facebook

- Znam ko je počinio ubistvo. Opet mi ga uzeše. Nisam mogla da ga sačuvam. Pozlilo mi je kad sam čula stravičnu vest. Kako da mi ne pozli posle svega što smo Oliver i ja proživeli i kroz šta smo prošli. Kako da budem dobro. Oni koji su to uradili moraju da znaju da se to neće tek tako završiti. Ne znam ni sama kako ću Bogdanu da kažem da nema oca - rekla je ona kroz jecaje.

MILENA:Pozlilo mi je kad sam čula stravičnu vest

Oliverova sestra Nataša Ivanović nije imala snage da priča o tragediji koja je zadesila celu porodicu:

- Verujte mi da danas nemam snage ni o čemu da govorim. Pokušajte da razumete sestrinsku bol.

Istinski potresen bio je i Miroslav Ivanović, brat ubijenog lidera kosovskih Srba. Posle tragedije kaže da Oliver nije shvatao previše ozbiljno kada mu je nedavno zapaljen automobil.

- Ali, on je takav. Oliver uopšte nije bio spreman da prenosi to što je osećao i da širi paniku. Bojim se da će neki detalji otići sa njim pod zemlju. O tome da li se nešto u međuvremenu dešavalo, da li mu je neko pretio, da li je bilo nekakvih drugih stvari na tu temu, ne znamo ništa. Ali svakom razumnom čoveku, na osnovu Oliverove kompletne prošlosti i svega što se ranije događalo, može da bude sasvim dovoljno da shvati. Mislim da preko toga ne treba ništa više reći - izjavio je Miroslav Ivanović.

Kako je rekao, ovim strašnim činom ubijena je nada u mir i demokratiju na KiM, a posle ubistva njegovog brata, Srbi na KiM treba da se pitaju šta dalje.

- Ubijen je onaj koji se zalagao za mir i demokratiju, za suživot Srba i Albanaca, za opstanak Srba na svojim ognjištima i progon kriminalaca. Šta nam drugo preostaje nego da se zapitamo šta nam je činiti dalje... Odgovor na pitanje ko je ubio Olivera moraju dati domaće i međunarodne bezbednosne strukture koje su prisutne i na severu Kosova - naglasio je Miroslav Ivanović.

foto: Kurir

Kurir / E.K.

Foto: Privatna arhiva

PPOGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZBOG BORBE ZA KOSOVO UŠAO U POLITIKU: Detalji političke biografije Olivera Ivanovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track