SPREMNI ZA IZBORE: Radikali, SPS i JS predali liste Gradskoj izbornoj komisiji
Foto: Beta

kreću u kampanju

SPREMNI ZA IZBORE: Radikali, SPS i JS predali liste Gradskoj izbornoj komisiji

Politika -

BEOGRAD - Socijalistička partije Srbije i Jedinstvena Srbija večeras su Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) u Beogradu predale listu odbornika za izbore zakazane za 4. mart.

Izborna lista nosi naziv "Koalicija Ivica Dačić, Socijalistička partija Srbije (SPS) – Dragan Marković Palma, Jedinstvena Srbija (JS)", a prvi na njoj je potpredsednik SPS-a Aleksandar Antić.

Lista je predata sa više od 4.000 potpisa podrške gradjana.

foto: Marina Lopičić

Antić je novinarima ispred sedišta GIK rekao da listu čine sve strukture Beogradjana, da su na njoj i studenti i penzioneri i privrednici i radnici, velik broj javnih ličnosti, ljudi iz kulture i sporta, kao i 10 profesora univerziteta.

"Sa ponosom ističem da je tim s kojim nastupam izuzetan, to je tim koji želi s novom energijom da napravi nešto dobro za Beograd", kazao je Antić.

On je kazao da su na listi, izmedju ostalih, advokat Toma Fila, istoričar i funkcioner SPS Predrag Marković, stonoteniser Aleksandar Karakašević.

Srpska radikalna stranka (SRS) predala je izbornu listu za grad Beograd, saopštila je večeras ta stranka.Gradski odbor SRS sakupio je i predao potpise podrške izbornoj listi "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka", prvi na listi je Vojislav Šešelj a kandidat za gradonačelnika je predsednik beogradskog odbora te stranke, narodni poslanik Miljan Damjanović.

foto: Filip Plavčić

Svi kandidati za odbornike Skupštine grada ispred SRS su članovi stranke.

Srpska radikalna stranka očekuje da će izborna lista uskoro biti proglašena i najavljuje da od srede, 17. januara, zvanično počinje kampanju u kojoj će predstaviti svoj izborni program gradjanima prestonice, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track