ŠOKANTNO OTKRIĆE! POSLANIK SNS DRECUN: Istraga ide u pravcu Kadrija Veseljija i Vašingtona!
Foto: Stefan Jokić

Brutalno ubistvo Olivera IvanoviĆa

ŠOKANTNO OTKRIĆE! POSLANIK SNS DRECUN: Istraga ide u pravcu Kadrija Veseljija i Vašingtona!

Politika -

BEOGRAD - Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića trebalo bi da ide u dva pravca - ka Kadriju Veseliju i Vašingtonu, rekao je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Drecun je rekao da dosadašnji tok istrage pokazuje da se radi o veoma dobro planiranom i, nažalost, efikasno izvedenom brutalnom ubistvu Olivera Ivanovića, kao i da su ga izveli profesionalci.

Na Ivanovića je pucano iz automobila u pokretu, a pronađen je zapaljen automobil "opel astra" koji su navodno koristili napadači, podsetio je on.

"Vlasnik tog automobila je mrtav, nema ga, automobil je kupljen 1994. - sve je precizno isplanirano, to je atentat koji ima i regionalni karakter - pitanje je odakle su pucači, odakle je oružje, ko je prikupljao obaveštajne informacije", rekao je Drecun.

Istraga bi, smatra, trebalo da ide u dva pravca.

"Prema Kadriju Veseliju, predsedniku kosovske skupštine koji je šef Tačijeve ilegalne obaveštajne službe. Ta paraslužba deluje naročito na jugu Mitrovice i vrši subverzije na Severu. Mislim da bi mnogo informacija mogao da da o ovom ubistvu", naveo je Drecun imajući u vidu Veselijevu pretnju da će doći sa svojim paravojnim formacijama do Niša.

Drugi pravac istrage trebalo bi, prema njegovom mišljenju, da ide prema Vašingtonu. "Voleo bih da Stejt department da saznanja njihovih obaveštajnih službi na osnovu čega su u izveštaju procenili da su mogući neredi i incidenti.

(Kurir.rs/Fonet/RTS/Foto: Stefan Jokić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV NA LICU MESTA) OVDE je mučki ubijen Oliver Ivanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track