Jevtić: Boravak Vučića na Kosmetu uliće Srbima sigurnost
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Srbima na Kosmetu cilj su jedinstvo i mir

Jevtić: Boravak Vučića na Kosmetu uliće Srbima sigurnost

Politika -

BEOGRAD - Srbima na KiM je cilj jedinstvo i mir i veoma je dobra stvar što će predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviti na Kosovu u subotu i nedelju, izjavio je danas ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić.

"Mislim da će to Srbima dati i uliti i sigurnost", rekao je Jevtić koji je izrazio nadu da će Srbi sa KiM imati priliku da sa predsednikom Srbije razgovaraju o situaciji.

"Ubistvo Ivanovića jeste teroristički akt. Sve što se Ivanoviću dešavalo u poslednjih nekoliko godina i optužnica i sve ono kroz šta je on prolazio očigledno nije bilo slučajno. Ovo što se juče desilo je možda dobro isplanirana stvar", ocenio je Jevtić.

Jevtić je kazao da ubistvo Olivera Ivanovića ne treba koristiti u političke svrhe, te da treba uraditi sve da se dobije odgovor ko je i zašto to učinio. Kaže da je tražio da se dodatno zaštite Srbi na KiM posebno u povratničkim sredinama.

"Tražiću danas da se omogući ukljucivanje državnih organa Srbije u istragu. Mislim da je to potreba i zbog poverenja. Ovaj slučaj zahteva da se što pre dobije informacija ko je i zašto ovo učinio", rekao je Jevtić.

Smatra da će odgovor na to pitanje i porodici kojoj je, kaže, najteže, malo umanjiti bol.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir/Nemanja Pančić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track