ISPOVEST SRPKINJE KOJA JE PREŽIVELA LINČOVANJE ALBANACA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Ne bih danas bila  živa da nije bilo Olivera Ivanovića! Hvala mu do neba!
Foto: Fonet/AP, EPA

INCIDENT KOJI JE 2000. godine POTRESAO JUG SRBIJE

ISPOVEST SRPKINJE KOJA JE PREŽIVELA LINČOVANJE ALBANACA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Ne bih danas bila živa da nije bilo Olivera Ivanovića! Hvala mu do neba!

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Srpkinja koja je početkom 2000. godine radila za OEBS, koja želi da ostane anonimna jer su joj roditelji povratnici na Kosovu i Metohiji, ispričala je redakciji Kurira kako je Oliver Ivanović spasao od linčovanja od 500 razjarenih Albanaca u južnoj Kosovskoj Mitrovici.

Ona dodaje da je tada brutalno pretučen njen kolega, takođe službenik OEBS-a, koji je jedva izvukao živu glavu.

"Radili smo u južnom delu Kosovske Mitrovice, gde je bilo i sedište OEBS-a i svakim danom su nas automobilima prevozili u severni deo. Sećam se da su zbog bezbednosnih razloga rešili da nas vratekući ranije. U povratku, u južnom delu, u blizini mosta, okružilo nas je oko 500 razbesnelih Albanaca koji su krenuli ka vozilima. Nemoćni smo vrištali i motorolama pokušavali da dozovemo pomoć. Oni su neke već izvukli iz automobila i tukli ih. Jedini je došao Oliver Ivanović koji je alarmirao međunarodnu zajednicu i spasao nas", podelila je Srpskinja sa redakcijom Kurira potresnu priču.

Ona dodaje da su uz Oliverovu pomoć sprovedeni do severnog dela, a prema njenim rečima, svi zaposleni u OEBS-u koji su tada bili u koloni bili su do neba zahvalni ovom čoveku što ih je spasao.

"Niko sem njega nam nije pomogao. Hvala mu do neba. Pokazao se kao politički lider Srba", dodala je ova Srpskinja, koja je ubrzo posle ovog nemilog događaja napustila Kosovo i Metohiju.

Inače, Oliver Ivanović je kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno veće, bio predsednik njegovog Izvršnog odbora za severno Kosovo, odakle je smenjen 2001. godine.

Podsetimo, Oliver Ivanović ubijen je u utorak ujutru u severenom delu Kosovske Mitrovice ispred sedišta svoje Inicijative. Njegovo telo biće prevezeno u Beograd gde će u četvrtak u 12.30 biti sahranjen na Novom groblju.

(Kurir.rs/Foto: Fonet/AP, EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZBOG BORBE ZA KOSOVO UŠAO U POLITIKU: Detalji političke biografije Olivera Ivanovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track