VUČIĆ SA SINOM DANILOM U PORTI MANASTIRA BANJSKA POZDRAVIO SRBE NA KIM: Morate ostati i opstati na svojim ognjištima! Srbija je uz vas!
Foto: Zoran Šaponjić

Predsednik srbije u poseti južnoj srpskoj pokrajini

VUČIĆ SA SINOM DANILOM U PORTI MANASTIRA BANJSKA POZDRAVIO SRBE NA KIM: Morate ostati i opstati na svojim ognjištima! Srbija je uz vas!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se danas u poseti KiM sa sinom Danilom, gde je došao kako bi umirio Srbe u južnoj srpskoj pokrajini nakon stravičnog ubistva lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednika Vučića je u porti manastira Banjska dočekao veliki broj okupljenih Srba, a domaćin je vladika Teodosije koji je prvi istakao značaj današnje posete.

KURIR NA LICU MESTA, ZVONA OGLASILA DOLAZAK VUČIĆA NA KIM: Nepregledna kolona Srba pred manastirom Banjska dočekala predsednika

"Svi mi koji danas ovde živimo teško znamo da ne možemo opstati bez naše države, moramo imati hrabrosti, snage i strpljenja. Svi smo se danas sabrali pod manastir Banjsku koji se poslednjih godina obnavlja, posebno prilogom predsednika Vučića na čemu smo mu zahvalni", poručio je vladika.

foto: Zoran Šaponjić

Predsednik Vučić se po obilasku svetinje obratio okupljenima poručivši da će država nastaviti sa ulaganjem u južnu pokrajinu.

(KURIR TV) VUČIĆ STIGAO NA KOSOVO: Ovako je izgledao administrativni prelaz pred dolazak predsednika Srbije

"Gledaćemo da završimo projekat Sunčane doline i truditi se da našem narodu pomognemo da opstane. Moja poruka Srbima na KiM je da moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima. Država je pomagala i pomagaće. Poručujem i Albancima, bez obzira na to što ih Srbi neretko doživljavaju kao protivnike, da Srbija želi mir i učliniće sve da višedecenijske razmirice rešimo", istakao je predsednik Vučić i dodao da će, uz obnovu manastira Banjska, "Srbi imati sa čime pred kralja Milutina".

foto: Zoran Šaponjić

Predsednik je podvukao i da će Beograd i Priština razmenjivati informacije o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, iako je Srbija tražila da učestvuje u istrazi, a kosovske vlasti to nisu odobrile.

foto: Printskrin

"Mi ćemo razmenjivati informacije. Ali ćemo da sačekamo ne priče za novine, već konačne rezultate istrage. Ako se to ne desi, onda će nam mnoge stvatri biti jasnije", rekao je Vučić.

Kako je najavljeno, predsednik Srbije obići će, pored manastira Banjska, i Tehnički fakultet u Kosovskoj Mitrovici. Nakon toga predsednik Vučić razgovaraće sa građanima u Domu kulture u Lapljem Selu, koje se nalazi nedaleko od Prištine.

(Kurir.rs/Foto: Z.Šaponjić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track