SELAKOVIĆ O VUČIĆEVOJ POSETI KIM: Politika stabilnosti daje rezultate, ali mir je još krhk
Foto: Fonet

Opstanak u južnoj pokrajini samo kroz zajedništvo

SELAKOVIĆ O VUČIĆEVOJ POSETI KIM: Politika stabilnosti daje rezultate, ali mir je još krhk

Politika -

Generalni sekretar predsednika republike Nikola Selaković ocenio je danas da je glavna poruka koju je Aleksandar Vučić svojim odlaskom na KiM uputio Srbima koji tamo žive da zajedništvom, jednistvom i ujedinjenjem oko svoje države mogu da opstanu u južnoj srpskoj pokrajni.

foto: Fonet

Kako je istakao, to je poruka koja je u skladu sa politikom koju predsednik Srbije vodi, a to je očuvanje mira i stabilnosti, u šta je, kako kaže, uložio čitavo svoje političko delovanje. Prema njegovim rečima, ubistvo Olivera Ivanovića pokazalo je da je taj mir još uvek "nestabilan i krhk" i da u mir treba uložiti ne samo više napora, rada i delovanja, već i strpljenja, navodeći da je Srbija neke stvari morala da prećuti zarad stabilnosti i bolje budućnosti.

foto: Zorana Jevtić

"Predsednik Vučić od kada je postao predsednik vlade i predsednik republike, jedna od glavnih stvari u koju je ulagao sve moguće napore na svakom mestu i u svakom razgovoru, i ono što je kao tema uvek bilo prisutno - to je bilo očuvanje mira i stabilnosti. Uložio je u to čitavo svoje političko delovanje od dolaska na mesto predsednika vlade i to je počelo da daje neke rezultate", istakao je Selaković.

foto: Dragana Udovičić

Dodaje da je u skladu sa tom politikom juče poslata i poruka Albancima da je Srbija lojalan partner u razgovoru, dogovoru i traženju rešenja.

(Kurir.rs/Tanjug/Pink/Foto: Fonet/Božidar Petrović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Evo šta je Vučić poručio Srbima sa Kosova!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track