ZA MENE NEMA ŽIVOTA OVDE! MILENA SE VRATILA U MITROVICU: Sve me podseća na mog Olivera!
Foto: Zorana Jevtić

POTRESNO

ZA MENE NEMA ŽIVOTA OVDE! MILENA SE VRATILA U MITROVICU: Sve me podseća na mog Olivera!

Politika -

Milena Popović Ivanović juče je prvi put od ubistva supruga Olivera Ivanovića i njegove sahrane u Beogradu kročila u Kosovsku Mitrovicu, ali i u stan iz kojeg ga je 16. januara poslednji put ispratila na posao.

Kako je za Kurir ispričala, sa sinom Bogdanom (7) nakratko je došla u svoj grad, ali se samo uverila da tamo njoj života nema.

Ne znam koliko Bogdan razume moje reči da mu tate nema... Milena i Bogdan Ivanović
Ne znam koliko Bogdan razume moje reči da mu tate nema... Milena i Bogdan Ivanovićfoto: Zorana Jevtić

- Mnogo mi je mučno sve ovo. Evo, došla sam sad s Bogdanom i taj susret s gradom, ulicama, stanom, ljudima, prvi put posle tragedije... mnogo mi je teško palo. Sve me podseća na Olivera i ono što nas je sve zadesilo - rekla nam je supruga lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ (GI SDP), koji je u četvrtak sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

foto: Dragana Udovičić

Milena kaže da je preseljenje porodice u Beograd odluka koju neće promeniti.

Teško je, ali ne mogu naprečac da odem u Beograd i ne osvrnem se

- Vratila sam se u Mitrovicu samo da sredim neke stvari. Teško je, mnogo je teško, ali ne mogu tek tako naprečac da odem u Beograd i ne osvrnem se. Nema nama života ovde. Ne znam kada ćemo se preseliti, treba mi vremena da se smirim, da mi se sve slegne, pa ćemo videti. Najvažnije mi je da mali Bogdan bude dobro. Vidim da pati, onako na svoj način. Ćutljiviji je, jer valjda oseća sve, ali biće on dobro. Ne znam koliko razume moje reči da mu tate nema. Vreme će valjda pokazati da li je shvatio - ispričala nam je Milena.

Jedna od najtežih odluka u porodici Ivanović bila je kada i kako saopštiti Bogdanu strašnu istinu. Ispalo je tako da je Bogdan saznao da mu tata više neće doći baš na Bogojavljenje, a sutradan, na Jovanjdan, s majkom i trojicom braće otišao je da mu obiđe grob.

Dirljiv status na Fejsbuku

NEKI ĆE IĆI UZDIGNUTE, A NEKI POGNUTE GLAVE

Poslednju počast Oliveru Ivanoviću odalo je više hiljada ljudi i na ispraćaju u Kosovskoj Mitrovici i na sahrani u Beogradu. To je posebno ganulo njegovu suprugu, koja je tim povodom javno izrazila ne samo reči zahvalnosti.

- Dragi prijatelji, hvala vam svima na rečima utehe. Hvala vam što ste tu u ovim beskrajno teškim i bolnim danima. Znači. Hvala i svima vama koji mi niste izjavili saučešće, a trebalo je. Podelili ste se na one koji će posle Oliverove smrti ići uzdignute i one koji će ići pognute glave, doveka! - napisala je ona na svom Fejsbuk profilu.

foto: Nebojša Parausić

Tanja Petrović

OSTAO JE NA KOSOVU ZBOG SVOJE MISIJE

O brojnim apelima da ode iz Mitrovice i njegovoj odluci da, uprkos ugroženoj bezbednosti, ostane, za Kurira je govorila i Oliverova velika prijateljica Tanja Petrović:

- Njegova porodica je učinila sve i čuvala ga je i molila da se prebaci za Beograd. Najveću tragediju su doživeli Milena i mali Bogdan, jer je tek trebalo da ga upoznaju kao supruga i oca. On je verovao u misiju ostanka Srba na KiM i nije se selio.

Teško je, ali ne mogu naprečac da odem u Beograd i ne osvrnem se

Ne znam koliko Bogdan razume moje reči da mu tate nema

(Kurir.rs/Ivana Kljaić/Foto: Zorana Jevtić)

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track