AMBASADOR FRANCUSKE: Veoma je važno da se Vučić i Makron uvažavaju!
Foto: Fonet

STAV

AMBASADOR FRANCUSKE: Veoma je važno da se Vučić i Makron uvažavaju!

Politika -

Francuska je prijatelj Srbije, a prijatelji govore istinu - da neće biti integracije Srbije u Evropsku uniju (EU) bez sporazuma o Kosovu, izjavio je u intervjuu Fonetu francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondoloni i poručio da bi trebalo iskoristiti to što je Balkan u prvoj polovini ove godine „visoko na dnevnom redu“ EU.

Mondoloni je kao veoma značajan ocenio susret predsednika Francuske Emanuela Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Parizu tokom klimatskog samita i istakao da je važno da se predsednici upoznaju i uvažavaju, „što je ovde slučaj“.

- To će dati novi impuls bilateralnim odnosima - rekao je Mondoloni, uz napomenu da se radi na Makronovoj poseti Srbiji. Makron je u načelu potvrdio svoju posetu, koja bi, nadamo se, bila realizovana u 2018. godini.

Prema rečima Mondolonija, to bi bilo važno simbolički jer se u njoj obeležava 100-godišnjica završetka Prvog svetskog rata, u kojem su Srbija i Francuska, kao partneri, rame uz rame, izvojevali pobedu, da bi se stvorila Evropa mira, stabilnosti i demokratije.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track