KOSOVO TEMA I EKONOMSKOG FORUMA U DAVOSU Vučić: Problem KiM mogu rešiti samo Srbi i Albanci dogovorom
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Dijalog prioritet

KOSOVO TEMA I EKONOMSKOG FORUMA U DAVOSU Vučić: Problem KiM mogu rešiti samo Srbi i Albanci dogovorom

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da do rešenja problema Kosova i Metohije moraju da dođu Srbi i Albanci kroz razgovore i da niko drugi ne može doneti to rešenje.

foto: Marina Lopičić

"Do toga moramo da dođemo mi i Albanci kroz razgovore. EU može da pomaže, ali ne može da donese rešenje. Moramo da rešimo taj problem mi Srbi sa Albancima, ako budemo u stanju. A, ako ne budemo, ništa novo se ne dešava ni za nas, ni za njih, osim da smo izgubili i propustili još vremena", poručuje Vučić.

VUČIĆ U DAVOSU: Ako Srbija mora da prizna Kosovo, onda hvala i doviđenja!

On je, u izjavi novinarima u Davosu, preneo da je Kosovo stalna tema razgovora na Svetskom ekonomskom forumu.

foto: Marina Lopičić

"Imali smo i od jutros više razgovora, a uvek je tema odnosa Beograda i Prištine. To je nezaobilazna tema, u svakom trenutku, na svaki način", naglasio je Vučić i dodao da su to i formalni i neformalni razgovori, i mimo kamera i glavne agende.

PREDSEDNIK SRBIJE U DAVOSU SA DRŽAVNIM SEKRETAROM SAD I TRAMPOVIM ZETOM: Vučić, Tilerson i Kušer u susret obraćanju prvog čoveka Amerike na ekonomskom forumu

Rekao je da se vara svako ko misli da može bez toga da prođe, jer, ukazao je, na forumu su prisutni i brojni investitori, nemački, austrijski, grčki, slovački, koji su svi rekli da ono što je najpotrebnije i što bi voleli da vide - podrazumeva rešenje problema Beograda i Prištine.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Aleksandar Levajković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PLENKOVIĆU, ODAJ POČAST ŽRTVAMA JASENOVCA! Šta je sve Ivica Dačić poručio hrvatskom premijeru usred Njujorka?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track