Čabardi: Predlažem amandmane,  skupštinsku govornicu ne koristim za jeftin marketing
Foto: Nebojša Mandić, Privatna Arhiva

Zelena stranka

Čabardi: Predlažem amandmane, skupštinsku govornicu ne koristim za jeftin marketing

Politika -

BEOGRAD - Iako su sednice i rasprave u parlamentu medijski najviše dostupne javnosti, to svakako nije jedini deo posla koji obavljaju narodni poslanici. Takođe, građani, kao i veliki broj medija, nisu upoznati sa skupštinskim procedurama, a posebno kada su u pitanju manjinske stranke ili one koje imaju samo jednog poslanika, što je slučaj sa Zelenom strankom, saopštila je ta stranka.

foto: Privatna Arhiva

Njen lider mr Goran Čabradi, reagujući na napise o vremenu koje poslanici provode za govornicom, kaže da je pomenut kao neko ko prima platu a ne govori, te da mora da razjasni šta znači aktivnost poslanika u parlamentu.

- Kao samostalni poslanik, podneo sam nekoliko predloga Zakona, i na desetine amandmana kojim se popravljaju predlozi zakona koji su već u parlamentu. Ta aktivnost nije vidljiva, ali predstavlja suštinu parlamentarnog delovanja. Za razliku od držanja govora, koji su često van teme i tačaka dnevnog reda, a čiji je jedini cilj da se ponizi protivnička strana, kao poslanik Zelene stranke nikada nisam želeo u takvom scenariju da učestvujem.

foto: Privatna Arhiva

Sa druge strane, nas nekoliko samostalnih poslanika imamo izuzetno ograničeno vreme za rasprave koje, opet, neki koriste za jeftin marketing. To ne činim i ne nameravam. Uvek ću pre u korist celog društva predložiti i braniti koristan zakon ili amandmane, nego što ću se slikati za skupštinskom govornicom bez rezultata. Formiranje Ministarstva za zaštitu životne sredine je jedan od mojih rezultata. Verujem u Srbiju u kojoj se živi od rada i rezultata. To je moj doprinos, i samo takav će biti i dalje.

(Kurir.rs/Foto: Nebojša Mandić/Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZNAO ZA ĐINĐIĆEVO UBISTVO?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja