DODIK O TRILATERALNOM SASTANKU U ISTANBULU: Srpska ima puno poverenje u predsednika Vučića, Izetbegović nema prava da predstavlja BiH!
Foto: Predsedništvo Srbije, Zorana Jevtić

Srpski predsednik razgovarao sa Erdoganom i Izetbegovićem

DODIK O TRILATERALNOM SASTANKU U ISTANBULU: Srpska ima puno poverenje u predsednika Vučića, Izetbegović nema prava da predstavlja BiH!

Politika -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je odlazak bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića u Tursku na sastanak predsednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića ozbiljan presedan i da je opasno za BiH, jer se Izetbegović ponovo pokušava predstaviti kao predstavnik BiH.

foto: Marina Lopičić

Napominjući da na sastanak ne odlazi predsedavajući Predsedništva BiH, već samo član, Dodik je rekao da takav presedan dolazi od onih koji uporno nastoje da se prikažu kao branioci BiH, a, u stvari, na taj način se urušava suština institucija BiH i njeno postojanje.

TRILATERALA U TURSKOJ: Počeo sastanak Vučića, Erdogana i Izetbegovića o odnosima sa Bosnom

"Koliko sam razumeo, to nije odluka Predsedništva BiH, nego je odluka Izetbegovića, eventualno Erdogana. Takođe, to nije ni Vučićeva odluka, niti je on mogao o tome da odlučuje ni o formatu sastanka, ni o učesnicima, jer je i on sam pozvan na taj sastanak i nalazi se u poseti Turskoj", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

foto: Predsedništvo Srbije

Dodik je naglasio da Republika Srpska ima puno poverenje u predsjednika Vučića i u njegovo učešće na tom sastanku, ali ovde je reč o BiH i onome ko nju predstavlja.

foto: Predsedništvo Srbije

On je konstatovao da se Turska dramatično meša u BiH direktnom podrškom Bošnjacima putem Saveta za implementaciju mira i na ostale načine.

(Kurir.rs/Srna/Foto: Predsedništvo Srbije, Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SVEDOČILA SNAJA ZORANA MARJANOVIĆA! Evo šta je tužilaštvo htelo da čuje od nje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track