ZAŠTO STE GA UBILI ZAŠTO STE GA UBILI?! Čedomir Jovanović je čuo da je Đinđić ubijen, a ONDA SE SRUŠIO! Kada je došao sebi uzeo je telefon i krenuo da URLA U SLUŠALICU!
Foto: Marina Lopičić, Profimedia

dan atentata

ZAŠTO STE GA UBILI ZAŠTO STE GA UBILI?! Čedomir Jovanović je čuo da je Đinđić ubijen, a ONDA SE SRUŠIO! Kada je došao sebi uzeo je telefon i krenuo da URLA U SLUŠALICU!

Politika -

Čedomir Jovanović, potpredsednik Vlade Zorana Đinđića, bio je u potpunom rastrojstvu kada je saznao da je u Beogradu izvršen atentat na premijera, 12. marta 2003. godine!

Jovanović se, kada je čuo da je Đinđić ubijen, onesvestio u toaletu. Jovanović je tada bio na skijanju u Italiji, a kada je čuo da su Đinđića ubili, toliko mu se slošilo da je od šoka ostao bez svesti.

"Čeda je tog 12. marta bio u Italiji, na skijanju, a vest o Đinđićevoj smrti ga je zatekla u toaletu. Kako nam je kasnije pričao, stropoštao se i izgubio svest, pa ga je prijatelj koji je tada bio na skijanju s njim izvlačio iz kade", kazao je svojevremeno izvor Kurira, kao i da su Jovanovića čak i policajci na aerodromu u Italiji pridržavali jer je jedva vladao sobom.

foto: Fonet Fiba

Međutim, prema rečima našeg izvora, Jovanović se ipak u jednom momentu odvojio i sam otišao do toaleta.

"Pozvao je telefonom i urlao u slušalicu: „Zašto ste ga ubili, zašto ste ga ubili?“ ispričao je izvor Kurira koji je sticajem okolnosti čuo Jovanovićev razgovor.

Podsetimo, nekadašnji premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine ispred Vlade Srbije.

Nekoliko sati nakon ubistva Đinđića proglašeno je vanredno stanje u zemlji, koje je trajalo do 22. aprila, kada je ukinuto na predlog Vlade Srbije.

foto: Youtube Printscreen

Đinđić je sahranjen 15. marta u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, uz prisustvo više od 70 stranih državnih delegacija. U pogrebnoj povorci na ulicama Beograda bilo je više stotina hiljada građana.

U policijskoj akciji "Sablja" uhapšen je atentator na premijera, bivši pomoćnik komandanta JSO Zvezdan Jovanović njegovi pomagači i još nekoliko pripadnika JSO, kao i većina pripadnika zemunskog i drugih kriminalnih grupa u zemlji i rasvetljena neka nerazjašnjena ubistva iz proteklih godina.

U avgustu 2003. podignuta je optužnica protiv 44 osobe a učešće u ubistvu premijera Đinđića, a prvi na listi okrivljenih, Milorad Ulemek Legija, predao se srpskim vlastima 2. maja 2004. godine, nedugo posle izbora Vojislava Koštunice za premijera, a nakon 14 meseci skrivanja.

Suđenje optuženima za ubistvo premijera Đinđića počelo je 22. decembra 2003. godine u Okružnom sudu u Beogradu - Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala. Oni su 23. maja 2007. oglašeni krivim i prvostepenom presudom osuđeni na ukupno 378 godina zatvora.

Politička pozadina ubistva Đinđića još nije otkrivena.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Ove izjave su Đinđića odvele u istoriju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track