ŠOKANTNE TVRDNJE LEGIJE: Snimci iz Šilerove zakopani pa sakriveni u Švajcarskoj! Na njima političari šuruju sa zemuncima!
Foto: EPA/Srđan Suki

FRKA

ŠOKANTNE TVRDNJE LEGIJE: Snimci iz Šilerove zakopani pa sakriveni u Švajcarskoj! Na njima političari šuruju sa zemuncima!

Politika -

Deo kaseta bio zakopan u dvorištu kuće „zemunca“ Zorana Vukojevića Vuka, tvrdio na suđenju Aleksandar Simović

Zdanje u beogradskoj Šilerovoj ulici, gde je bilo sedište „zemunskog klana“, iz kojeg su komandovali Dušan Spasojević Šiptar i Milorad Ulemek Legija, ekspresno je srušeno odmah nakon ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. samo da bi se, kako je Kurir pisao, sakrili dokazi o tome ko je sve od političara odlazio kod ozloglašenih kriminalaca. Međutim, snimci na kojima su brojne poznate ličnosti snimljene u Šilerovoj i danas postoje i lako bi mogli da isplivaju u javnosti!

foto: Printscreen

Božidar Spasić

SNIMCI MOŽDA VEĆ U BEOGRADU

Božidar Spasić, bivši operativac DB, kaže da su se u bezbednosnim krugovima posle ubistva Đinđića pojavile glasine da postoje video-snimci iz Šilerove:

- Mislim da je neko od pripadnika Legijinog sastava uspeo jedan deo tih snimaka da pohrani negde u Švajcarskoj, u neki sef, pa je vrlo verovatno da ti snimci i dan-danas postoje. Postoji mogućnost da su oni već u Beogradu i da će se uskoro negde pojaviti u javnosti.

Božidar Spasić
Božidar Spasićfoto: Marina Lopičić

O svemu tome je u jednoj od retkih ispovesti u javnosti govorio i sam Legija, koji je na pitanje da li je tačno da su nekadašnje vođe „zemunaca“ Dušan Spasojević i Mile Luković Kum snimali i beležili sve što se događalo u Šilerovoj, kazao:

- O tome se dosta govorilo tokom samog suđenja (za ubistvo premijera Đinđića, prim. nov.). Pre svega govorili su ljudi koji su dosta vremena provodili u Šilerovoj jer su tu radili. Ponajpre mislim na pokojnog Zorana Vukojevića Vuka. Ali, glavno se zna i nesumnjivo je utvrđeno da je bukvalno sve snimano, svi dolasci i odlasci posetilaca. Tajna tih snimaka je, po nekima, otišla zajedno sa Vukojevićem. Postoje, međutim, određeni podaci da kopije tih kaseta poseduje jedan čovek iz Švajcarske u koga je Dušan imao neograničeno poverenje i trenutno radimo na tome da mu uđemo u trag. Inače, specijalnom tužiocu nije išlo u račun da se kasete iz Šilerove pojave na suđenju.

I član „zemunskog klana“ Aleksandar Simović je pred Specijalnim sudom govorio da su u Šilerovu dolazile poznate ličnosti, a posebno je izdvojio lidera LDP Čedomira Jovanovića.

- Tamo se i kupao u bazenu. To znam jer sam lično pregledao kasete s video-kamera na kojima se vidi kako Jovanović svojim „audijem“ ulazi u Šilerovu, a onda i kako se šeta pored bazena. Na tom snimku se vide i Čume, Saša Aleks, Dragoljub Marković... - rekao je Simović i dodao da je na nekim kasetama snimljen i razgovor Spasojevića i Jovanovića u dnevnoj sobi Šilerove, ali da ne zna o čemu su tačno pričali.

Kako je rekao, te snimke je gledao u kući ubijenog svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

- Spasojević me je poslao da odnesem kasete Vuku. Smatrao je da te kasete treba sakriti jer su na njima snimljeni važni ljudi. Vukojević je onda iskopao rupu u svom dvorištu i tu ih sakrio.

Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanovićfoto: Zorana Jevtić

Legija o Šilerovoj

SRUŠENA ZBOG ČEDE

- O rušenju Šilerove ne postoje ni moja ili nečija druga istina. Postoji samo jedna - Šilerova je srušena navrat-nanos iz paničnog straha pojedinaca, pre svega Čede Jovanovića, od toga šta bi sve tamo moglo da se otkrije! Umesto da policija posle ubistva premijera celu Šilerovu izvrne naglavačke u potrazi za dokazima, ta zgrada-dokaz pompezno se ruši pred TV kamerama! Veliki je strah tada vladao! Mnogima se jako žurilo da se to zdanje sruši - naveo je svojevremeno Legija.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Profimedia, Printscreen, Marina Lopičić, Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ĆAO “BELI - SAMO JAKO”! Zašto je Beli Preletačević izbačen iz sopstvene odborničke grupe u Mladenovcu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track