TRAJKOVIĆ NAKON RAZGOVORA SA VUČIĆEM: Predsednik mi rekao da će prihvatiti promenu politike prema KiM
Foto: Aleksandar Jovanović

susret političara

TRAJKOVIĆ NAKON RAZGOVORA SA VUČIĆEM: Predsednik mi rekao da će prihvatiti promenu politike prema KiM

Politika -

Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković izjavio je danas da su na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izneti predlozi koji bi trebalo da promene politiku Srbije prema Kosovu i Metohiji i da su dobili uverenje da će predlozi biti i prihvaćeni.

On je novinarima u Beogradu posle sastanka rekao da je dogovoreno nastavak razgovora sa kosovskometohijskim Srbima, ali i učešće političke i intelektualne elite sa Kosova u unutrašnjem dijalogu o Kosovu. Prema njegovim rečima, tom unutrašnjem dijalogu prisustvovaće i predsednik Vučić i na njemu će svako izneti svoje stavove po pitanju Kosova i pokušaće da nađu najbolje rešenje.

Trajković je kazao da im je Vučić obećao da će njihove predloge prihvatiti pre svega misli na to da politika "konačnog rešenja Kosova nije najbolje rešenje".

"Predložili smo da se pitanje Kosova rešava kroz proces, a ne da se da konačno rešenje jer je očigledno da Srbija danas nije spremna da nađe rešenje koje bi bilo najbolje ni od nacionalnog i državnog interesa i mislim da je predsednik to razumeo", rekao je Trajković.

On je kazao da je predlog delegacije Srpskog nacionalnog foruma koji su bili na sastanku da se ojača srpski element i da zakon koji predviđa kosovski dodatak ima i razvojnu komponentu. Prema njegovim rečima, na sastanku je bilo reči i o odnosima među Srbima na Kosovu i Metohiji, o tome da se politika sa partijske na Kosovu i Metohiji pretvori u nacionalnu i državnu politiku.

On je istakao i da su ukoliko dođe do promena politike Srbije prema Kosovu i Metohiji spremni da učestvuju u jednoj takvoj politici, ali ne sigurno sa takvim stanjem kakvo je danas i potezima koji nisu produktivni.

Trajković je naveo da je na sastanku bilo reči i o ubistvu Olivera Ivanovića i da je on Vučića otvoreno pitao da li je postojala mogućnost da se Oliver zaštiti.

"Dobio sam odgovor da ipak ne može svako jer mnogi ljudi koji su danas važne ličnosti nisu zaštićene tako da smo se složili da treba da se nastavi istraga i da nadležni daju odgovore. Mi ne znamo ko ga je ubio ni ko je nalogodavac, ali želimo da naše vlasti učestvuju u istrazi i da je ubrzaju", rekao je Trajković.

Trajković je na sastanak u Beograd došao sa delegacijom Srpskog nacionalnog foruma, pošto tokom posete Vučićeve Kosovu nije održan ugovoreni sastanak. Vučić je na Kosovo išao nekoliko dana posle ubistva Olivera Ivanovića.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Aleksandar Jovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO ĆAO “BELI - SAMO JAKO”! Zašto je Beli Preletačević izbačen iz sopstvene odborničke grupe u Mladenovcu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track