LIDER SRS OTKRIVA STROGO ČUVANE TAJNE Šešelj: Mihajlović sakrio dosijee lidera DOS da bi ih ucenjivao
Foto: Marina Lopičić

ŠOKANTNO

LIDER SRS OTKRIVA STROGO ČUVANE TAJNE Šešelj: Mihajlović sakrio dosijee lidera DOS da bi ih ucenjivao

Politika -

Dok je bio na čelu policije, uzeo je kompromitujuće podatke o liderima opozicije da bi posle izbora mogao njima da trguje i tako obezbedi učešće u vlasti, tvrdi Vojislav Šešelj

Dušan Mihajlović, bivši ministar unutrašnjih poslova, u vreme dok je bio na čelu MUP, navodno je uzeo kriminalne dosijee čelnika DOS da bi njima mogao da ih ucenjuje! Ovaj skandalozan podatak naveden je u knjizi „Četnička sablja nad dosmanlijskom glavom“ Vojislava Šešelja iz 2004, a lider radikala u razgovoru za Kurir kaže da ostaje pri svemu navedenom u knjizi.

Dušan Mihajlović

NISAM UZEO DOSIJEE

Dušan Mihajlović u kratkom razgovoru za Kurir kaže da nije video Šešeljevu knjigu koju pominjemo. Na pitanje da li je uradio to što se navodi u knjizi - uzeo kriminalne dosijee lidera DOS da bi mogao da ih ucenjuje, on kaže:

- Nisam uradio ništa tako.

Mihajlović je, navodi se u knjizi, uzeo kriminalne dosijee lidera Demokratske opozicije Srbije, s kojima je tada bio na vlasti, da bi posle sledećih izbora mogao ucenama da osigura svojoj stranci Liberali Srbije da uđe u vlast koja god stranka iz izvornog DOS da pobedi.

- Naš izvor blizak liberalima Dušana Mihajlovića saznaje da lidera te partije nisu toliko uznemirile optužbe Mlađana Dinkića koliko ga je pogodila inicijativa pojedinih kolega iz DOS da zbog sukoba s Dinkićem podnese ostavku na funkciju ministra policije. Naime, izvor ističe da je Živković, pod pritiskom Čovića, Đelića i Vlahovića, predložio Mihajloviću da se povuče s mesta ministra policije, a da su se toj inicijativi energično usprotivili Čedomir Jovanović i Vladan Batić. Izvor saznaje da bi se Mihajlović rado povukao s funkcije ministra policije i da bi na vreme napustio brod koji tone da ga u međuvremenu nisu ozbiljno optužili lideri G17 plus, koji bi njegovo eventualno povlačenje uoči vanrednih parlamentarnih izbora iskoristili u korist kampanje G17 plus - piše u knjizi, a kao datum je naveden 12. novembar 2003. A zatim se dodaje:

- Izvor ističe da se Mihajlović ne plaši odgovornosti ni po jednoj optužbi koju mu Mlađan Dinkić stavlja na teret, s obzirom na to da je on iskoristio funkciju ministra policije i na vreme sklonio sve kriminalne dosijee ne samo za Dinkića već i za ostale članove koalicije DOS. Izvor saznaje da Mihajlović računa da će, upravo zahvaljujući kriminalnim dosijeima svojih partnera iz DOS, ponovo njegovi liberali biti u vlasti, bez obzira na to koja grupacija stranaka iz izvornog DOS bude imala većinu u parlamentu.

Šešelj kaže da je sva dokumenta koja su objavljena u knjizi dobio od svojih izvora iz policije i DB:

- Stojim iza svega napisanog u knjizi. Sve su to informacije od mojih izvora iz policije i Državne bezbednosti.

ČINJENICE

- Dušan Mihajlović politikom počinje da se bavi početkom devedesetih, kada je osnovao stranku Nova demokratija

- Nova demokratija ulazi u Vladu početkom 1994, zajedno sa SPS i Jugoslovenskom levicom

- Ova saradnja trajala je do 1997.

- Nova demokratija ulazi u koaliciju sa DOS 2000, a potom i u vladu (2001), kada Mihajlović stupa na funkciju potpredsednika vlade zaduženog za unutrašnje poslove

- Na toj dužnosti bio je do marta 2004.

- Nova demokratija je 2002. promenila ime u Liberali Srbije

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Zoran Marjanović otkriva ubicu svoje supruge?! Tvrdi da zna ko je ubio Jelenu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track