SAŠA JANKOVIĆ: Vratićemo Srbiji vladavinu prava
Foto: Fonet

Poruka lidera PSG uoči lokalnih izbora

SAŠA JANKOVIĆ: Vratićemo Srbiji vladavinu prava

Politika -

Saša Janković, koji je podržao Đilasa za gradonačelnika, kaže da u Srbiju moraju da se vrate sloboda i poštovanje zakona

Saša Janković, lider PSG, kazao je juče da je Beograd samo prva stepenica vraćanja Srbije na normalan istorijski put i naglasio da su svi zahtevi koalicije koja predlaže Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda ostvarivi, samo ako se promene izvedu u celoj Srbiji.

Janković je kazao i da se sindikalna organizacija radnika GSP- Pravda kolektivno učlanila u PSG.

- Moramo vratiti u Srbiju vladavinu prava, slobodu, poštovanje zakona, jer država ne sme da bude poprište unutarstranačkih klanova i podele plena - naveo je lider PSG, i dodao da mu je drago što se sindikat GSP- Pravda pridružio PSG jer se mora razgovarati o pravima radnika.

Lider PSG je najavio i da će opozicione stranke u nedelju, 4. februara u 19 sati ispred RTS organizovati proteste za slobodne medije u Srbiji.

Dragan Đilas nije govorio na konferenciji za novinare, niti je odgovarao na pitanja, a rekao je samo da sa Jankovićem „ima sjajan odnos“. Predsednik sindikalne organizacije GSP-Pravda Dragan Stojković rekao je da smatra da su pravda i sloboda temelji na kojima se mora graditi normalno društvo i da sa PSG deli zajedničke ciljeve, vrednosti i principe:

- Ovo nije ugovor, naš sindikat je slobodan, nije vezan za bilo koju grupaciju, naš cilj je zaštita radnika.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track