Kolinda: Očekujem iskren dijalog u pozitivnom duhu
Foto: Beta

Hrvatska predsednica o susretu s Vučićem

Kolinda: Očekujem iskren dijalog u pozitivnom duhu

Politika -

Unapređenje odnosa i brojna otvorena pitanja mogu se rešiti razgovorima, kažu za Kurir u kabinetu šefice hrvatske države

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je preko svog kabineta dala izjavu za Kurir u kojoj ističe da je šefa Srbije Aleksandra Vučića pozvala u posetu zato što želi da sva otvorena pitanja rešava putem iskrenog dijaloga. Vučić, s druge strane, kaže da ne očekuje čuda, ali da će razgovori biti lekoviti.

U kabinetu Grabar Kitarović očekuju dobre rezultate te posete, koja je planirana za 12. i 13. februar.

- Kolinda Grabar Kitarović pozvala je predsednika Aleksandra Vučića u službenu posetu jer smatra da se unapređenje odnosa dve susedne države, kao i međusobna otvorena pitanja mogu rešiti putem iskrenog dijaloga i u pozitivnom duhu. Takav stav potreban je radi nastavka saradnje sa svim susednim državama, što je jedan od ključnih interesa predsednice Grabar Kitarović - kažu za Kurir.

Srpski predsednik je uveren da će s hrvatskom koleginicom imati dobre razgovore, koji mogu biti lekoviti, a na pitanje kako vidi činjenicu da su tamošnja predsednica i vlada u raskoraku, napomenuo je da ne razume sasvim argumente da nije vreme za posetu, ali ga prihvata.

- Ako Hrvatska, i pored poziva predsednice, hoće da kaže da nisam dobrodošao - hvala, ako ne žele da razgovaraju - hvala. Ne pada mi na pamet da podilazim bilo kome, da se dodvoravam, štitim interese Srbije - naveo je Vučić.

Hrvatski premijer Andrej Plenković juče je bio bez komentara o Vučićevoj poseti Hrvatskoj. Međutim, riječki Novi list otkriva da će se Vučić u Zagrebu sastati i sa Plenkovićem.

Damir Krstičević
Damir Krstičevićfoto: Beta

Hrvatski ministar provocira

PRVO DA SE IZVINI ZA AGRESIJU

Aleksandar Vučić dobrodošao je u Hrvatsku, ali prvo očekujem izvinjenje zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku, kaže hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević.

- Predsednik Srbije je dobrodošao - rekao je Krstičević odgovarajući na pitanja novinara nakon sednice vlade o tome šta misli o toj poseti i da li Vučić pre toga treba da se izvini zbog „velikosrpske agresije na Hrvatsku“, prenosi Večernji list.

Kurir / I. K. - B. K.

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kolinda donela poklon Vukanu Vučiću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track