VUČIĆ I VAN DER BELEN SAGLASNI: Odlični bilateralni odnosi Srbije i Austrije zasnovani su na dubokoj sponi naših naroda
Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Predsednik srbije u zvaničnoj poseti Austriji

VUČIĆ I VAN DER BELEN SAGLASNI: Odlični bilateralni odnosi Srbije i Austrije zasnovani su na dubokoj sponi naših naroda

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi u poseti Austriji razgovarao je danas u Beču sa austrijskim predsednikom Aleksanderom van der Belenom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i podršci Austrije evropskom putu Srbije.

foto: Tanjug/Zoran Mirković

Vučić je na Tviteru objavio fotografiju sa dočeka koji mu je priredjen ispred Palate Hofburg i napisao "hvala na srdačnom dočeku".

Belen je na Tviteru napisao da mu je "veliko zadovoljstvo i čast što je domaćin predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj delegaciji u Beču".

"Naše dve zemlje imaju odlične bilateralne odnose koji se zasnivaju pre svega na dobokim vezama naših naroda", naveo je austrijski predsednik.

"Vreme ratova prošlost"

Vučić je izrazio nadu da će njegova predstojeća poseta Hrvatskoj biti uspešna, a biće uspešna, istakao je, ako bude došlo do smanjenja tenzija i stavljanja tema prošlosti po strani.

foto: Tanjug/Zoran Mirković

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu posle sastanka sa predsednikom Austrije Aleksanderom van der Belenom, rekao da je svog domaćina obavestio o predstojećoj poseti Hrvatskoj.

foto: Tanjug/Zoran Mirković

"Rekao sam mu da mi i Hrvati imamo čudan odnos, u kojem se prepiremo oko prošlosti, iako nemamo otvorenih pitanja kada je reč o budućnosti. Vreme za razgovore je pred nama, a vreme ratova je prošlost", kazao je on.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Tanjug/Zoran Mirković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track