INICIJATIVA MLADIH ZA LJUDSKA PRAVA: Procesuirati one koji prete Nataši Kandić
Foto: Zorana Jevtić

reakcija

INICIJATIVA MLADIH ZA LJUDSKA PRAVA: Procesuirati one koji prete Nataši Kandić

Politika -

Inicijativa mladih za ljudska prava zatražila je danas od nadležnih državnih organa da procesuiraju sve one koji prete Nataši Kandić, koja je nominovana za Nobelovu nagradu za mir, a od premijerke Ane Brnabić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se oglase povodom tih pretnji.

Očekujemo od pravosudnih organa Srbije da pored govora mržnje u novinskim člancima, istraže i kako je moguće da organizacija "Zavetnici" bude pešadija kampanje govora mržnje i lepi plakate na ulaz u Kuću ljudskih prava i demokratije u Beogradu, označavajući Natašu Kandić kao izdajnicu, navodi se u saopštenju.

Poražavajuća je činjenica, upozorava Inicijativa, da policija nije ni izašla na uviđaj, iako su je organizacije iz Kuće ljudskih prava i demokratije pozvali.

Osuda pretnji i podrška Nataši Kandić od premijerke i predsednika Republike su jedini mogući i odgovorni državnički potezi, ukoliko je politika ove države, kako je to nebrojano puta rečeno, politika mira i stabilnosti u regionu.

Politika negiranja zločina morala bi da bude prekinuta makar osudom pretnji prema osobi koja je toliko doprinela rasvetljavanju ratnih zločina, baveći se isključivo žrtvama onda kada se o tome najstrože ćutalo, navela je Inicijativa.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja