VUČEVIĆ: Zajedno ćemo nastaviti da gradimo Novi Sad
Foto: Fonetgrad Novi Sad

270. rođendan grada

VUČEVIĆ: Zajedno ćemo nastaviti da gradimo Novi Sad

Politika -

NOVI SAD - Svečanost povodom 270. rođendana Grada Novog Sada održana je u Novosadskom pozorištu, a tom prilikom gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je naglasio da će se zajedničkim snagama nastaviti na izgradnji grada.

"U Novom Sadu stasavaju izuzetni mladi ljudi, na zajedničku izgradnju nas obavezuju istorija grada i tradicija, kao i vekovno preplitanje jezika, mentaliteta i religija", naglasio je Vučević poručivši da su svečanosti povodom Dana Grada jedna od prilika da se uživa u prijateljstvu i zajedništvu svih naroda koji žive u njemu.

On je rekao da je Novi Sad poslednjih dana svet u malom, pošto je u tom gradu boravilo na desetine delegacija iz čitave Evrope, istakavši da je sve te delegacije spaja jezik prijateljstva, navodi se u saopštenju iz kancelarije gradonačelnika.

Poslanik u Skupštini Srbije Balint Pastor je istakao je da je veoma važno da se obeleži Dan Novog Sada koji je jedan od glavnih gradova vojvođanskih Mađara, jer su tu smeštene za njih značajne institucije.

Prema njegovim rečima, takođe je važno što Svečanom programu u Novosadskom pozorištu prisustvuje gradonačelnik Novog Sada, posebno zato što se to nije često dešavalo prethodnih petnaestak godina.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track