BAHATA! 5.000 KAZNA ZA GOSPOĐU: Maja Gojković blokirala saobraćaj zbog šopinga
Foto: Kurir

Šefica Skupštine parkira gde stigne

BAHATA! 5.000 KAZNA ZA GOSPOĐU: Maja Gojković blokirala saobraćaj zbog šopinga

Politika -

Službeni auto predsednice parlamenta bez pardona stajao parkiran u žutoj traci u centru grada dok je ona obilazila radnje, trole GSP morale da ga obilaze

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković preozbiljno je shvatila svoju funkciju, pa je umislila da joj je sve dozvoljeno.

Naš paparaco uhvatio je prvu damu parlamenta kako bez ikakvih obzira blokira žutu traku, deo kolovoza na kojem je strogo zabranjeno i kretanje i zaustavljanje, samo da bi obavila šoping u centru grada!

- Videla sam crnu limuzinu kako se kreće žutom trakom, gde inače smeju samo vozila javnog prevoza i taksisti. Onda se vozilo u jednom momentu zaustavilo, iz njega su istrčali neki ljudi u odelima, otvorili zadnja vrata i izašla je Maja Gojković. Ušla je u prodavnicu, obavila šta je imala, a vozač je za to vreme blokirao žutu traku, pa su trolejbusi morali da ga s mukom zaobilaze. Viđala sam tako bahate vozače, ali kad gospođa Gojković misli da to tako može, zašto ne bi i ostali građani - ispričala nam je prolaznica koja je slučajno ispratila ovu scenu u Svetogorskoj ulici u prestonici.

foto: Dragana Udovičić

Ovakav prekršaj bi novčanik običnog smrtnika olakšao za 5.000 dinara, koliko je zakonom definisana kazna za nepropisno parkiranje i vožnju žutom trakom.

Profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Milan Vujanić objašnjava za Kurir da je Maja Gojković svakako učinila prekršaj jer je žuta traka neprikosnoveni prostor za kretanje javnog prevoza.

foto: Kurir

- To je kažnjivo, osim za vozila pod pratnjom i vozila s prioritetom. Možete da budete i predsednik države, ne smete ni da ulazite u žutu traku, a kamoli da parkirate. Ako vozilo Maje Gojković nije bilo jasno označeno da je vozilo pod pratnjom, ona je običan učesnik u saobraćaju. Samo vozila pod pratnjom mogu da prekrše pravila parkiranja, zaustavljanja, preticanja na punu liniju... Ne zaboravite da službena vozila nisu vozila pod pratnjom i za njih važe saobraćajna pravila kao i za sve - naglašava Vujanić.

Naš list je već pisao o sličnim faulovima Maje Gojković, kojoj blokiranje saobraćaja zbog kupovine doručka već prelazi u naviku. Pre dva meseca Kurir je ulovio predsednicu parlamenta kako za odlazak u pekaru, koja je bukvalno na nekoliko koraka od ulaza u zgradu Skupštine, i blokira Kosovsku ulicu. Tako kupovina Majinog kroasana redovno ispituje debljinu nerava slučajnih prolaznika jer joj prethode teatralno raspoređivanje telohranitelja oko pekare i naravno višeminutna blokada jednosmerne ulice u kojoj se nalazi i zgrada parlamenta.

foto: Vladimir Šporčić

Ko u filmovima

KIŠOBRANIMA PROTIV PAPARACA

Pripadnici obezbeđenja Maje Gojković umeju da budu efikasni i kada predsednicu Skupštine štite od nenajavljenog slikanja. To se poslednji put dogodilo kada je naš paparaco slikao kako Maja, posle ručka sa Dragomirom Karićem, izlazi iz restorana. Reagovali su telohranitelji i kišobranima je zaklonili od objektiva kamere.

Ivana Kljajić - Foto: Dragana Udovičić; Vladimir Šporčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PAUK ODNEO POLICIJSKI DŽIP ISRED SKUPŠTINE ! Pa vi, posle toga, optužujte Parking servis kako nose samo jeftinije kola!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja