(FOTO) DOSAD NEVIĐENE FOTOGRAFIJE! OVAKO IZGLEDA SLOBINA VILA IZNUTRA: Milošević je kupio za 2.000 maraka, a sad je neprocenjiva!
Foto: Profimedia, Kurir

UNUTRAŠNJOST ČUVENE KUĆE

(FOTO) DOSAD NEVIĐENE FOTOGRAFIJE! OVAKO IZGLEDA SLOBINA VILA IZNUTRA: Milošević je kupio za 2.000 maraka, a sad je neprocenjiva!

Politika -

Slobodan Milošević doselio se u Tolstojevu 33 početkom 1990. godine, a ova kuća ne prestaje da intrigira javnost već godinama, a evo kako izgleda iznutra posle renoviranja!

foto: Kurir

I dalje se nagađa ko bi mogao da je kupi, a pre tri godine su se pojavile informacije da je za kupovinu zainteresovan Ćazim Osmani.

foto: Kurir

Navodno, Feliks, kako inače Ćazima zovu, je preko bivšeg ministra došao do informacije da je Slobina luksuzna kuća u Tolstojevoj 33 već tri godine na prodaju, pa se on ozbiljno zagrejao da je pazari, a spreman je da za nju iskešira tri i po miliona evra.

foto: Kurir

S obzirom na to da u vili niko ne živi od 2003. godine, otkako je udovica nekadašnjeg predsednika države Mirjana Marković otputovala u Moskvu, ona je za prodaju ovlastila svoje prijatelje i agencije.

foto: Kurir

Iako je imala u vidu da je proda za pet miliona evra, ona je tokom vremena spuštala cenu jer nije bilo mnogo zainteresovanih kupaca.

foto: Kurir

Mediji su prošle godine preneli da je vilu kupio košarkaš Nikola Peković, o čemu se navodno dogovorio sa Miloševićevom udovicom Mirjanom Marković i sinom Markom Miloševićem

foto: Kurir

U centru pažnje ponovo je bila i 2009. godine, kada je u njoj uhapšen Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam.

foto: Kurir

Imanje na kome je danas Miloševićeva vila pripadalo je pre Drugog svetskog rata Geci Konu, čuvenom izdavaču. On je plac na Dedinju kupio za svoje dve sestre. Porodica Kon je streljana u jesen 1941. godine, a po završetku rata imanje je oduzeto i nacionalizovano, kao i izdavačka imperija Gece Kona od koje je nastala današnja "Prosveta".

foto: Kurir

Početkom sedamdesetih, nekadašnji visoki funkcioner Saveza komunista Jugoslavije i bivši predsednik Skupštine Socijalističke Republike Srbije Jovan Veselinov doselio se u Tolstojevu 33.

foto: Kurir

Za njega je tada izgrađena vila od 180 kvadrata. Plac za novu vilu obezbedio je grad Beograd, a izgradnju je platila Vojvodina.

foto: Kurir

U toj vili je Veselinov živeo sve do smrti 1982. godine, a posle toga je tu živeo njegov sin. Kada je doneta odluka da će to biti novi dom Miloševića, sinu Jovana Veselinova dodeljen je deo bivše kuće Rodoljuba Čolakovića, takođe u Tolstojevoj.

foto: Kurir

Postojeću vilu je porodica Milošević preuredila, nadzidala i proširila na 326 kvadrata.

foto: Kurir

Ogradu od poprečnih metalnih šipki ofarbanih u zeleno, koja je imala više dekorativnu nego bezbednosnu funkciju, zamenile su teške metalne ploče koje i danas stoje, mada ozbiljno nagrižene rđom.

(Kurir.rs/Vreme)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ekskluzivno: Zavirili smo u Titovu vilu Galeb u Igalu, ono što je izgrađeno pre 40 godina i dalje ostavlja bez daha!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja