Jovanović (DSS): Skandalozna izjava Ugljanina da je Srbija za Bošnjake genocidna tvorevina
Foto: Fonet/Marija Oković

Predsednik Demokratske stranke Srbije

Jovanović (DSS): Skandalozna izjava Ugljanina da je Srbija za Bošnjake genocidna tvorevina

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da je izjava lidera Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejmana Ugljanina da srpska država za Bošnjake predstavlja "genocidnu tvorevinu", "skandalozna i apsolutno neprihvatljiva".

Jovanović je ocenio i da je neprihvatljiv zahtev BNV-a da Raška oblast dobije status pokrajine i da građani Srbije islamske veroispovesti dobiju status naroda koji bi postao ustavna kategorija.

"Nastavak dezintegracionih procesa koji su na delu u Srbiji nedopustiv je i krajnje je vreme da svi građani naše zemlje konačno shvate da Srbija neće odustati od sopstvene teritorijalne celovitosti niti će politički decentralizovati zemlju stvaranjem novih teritorijalnih autonomija", kazao je Jovanović a preneo DSS.

Predsednik te stranke je ocenio da će politika očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije biti "ključ budućnosti i stabilnosti naše zemlje", dodajući da bi politika predaje "otvorila niz vrlo teških geopolitičkih pitanja koja bi zasigurno ugrozila budućnost naše zemlje i dece".

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin izjavio je ranije danas da Bošnjaci priznaju državu Srbiju koja će biti zasnovana na vladavini prava, ali ne i srpsku državu. Ugljanin je na konferenciji za novinare rekao da srpska država za Bošnjake predstavlja "genocidnu tvorevinu, sa neprihvatljivim imenom i načinom njene organizacije".

"Pojam srpske države su uveli ovi koji su danas na vlasti, a on je sam po sebi diskriminatorski nad svima koji ne pripadaju većinskom narodu. Mi insistiramo da u novom Ustavu Srbije Bošnjaci dobiju status naroda, da se Sandžaku obezbedi status pokrajine, odnosno srednji nivo vlasti, kao i na reviziji Akcionog plana za pristupanje Srbije Evropskoj uniji (EU)", rekao je Ugljanin.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MIRA MARKOVIĆ TVRDI DA ZNA KO JE I ZBOG ČEGA UBIO MILOŠEVIĆA! „Nisu mogli da ga osude, pa su ga ubili!“, tvrdi Markovićeva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja