Šef Unmika: Nećemo ukinuti sud za zločine OVK
Foto: Fonet

Zahir Tanin

Šef Unmika: Nećemo ukinuti sud za zločine OVK

Politika -

Tanin je u govoru na sednici Saveta bezbednosti o Kosovu ocenio da je formiranje Specijalnog suda predstavljalo veliki korak napred za Kosovo

Šef Unmika Zahir Tanin ocenio je zabrinjavajućim pokušaj dela kosovske vlasti da ukine Specijalni sud za ratne zločine tzv. OVK, ubistvo Olivera Ivanovića i činjenicu da još nisu ispunjene sve obaveze iz Briselskog sporazuma, posebno ukazujući na formiranje Zajednice srpskih opština.

Tanin je u govoru na sednici Saveta bezbednosti o Kosovu ocenio da je formiranje Specijalnog suda predstavljalo veliki korak napred za Kosovo.

Podsetio je da su svi međunarodni partneri upozorili Prištinu da bi takav potez bio velika šteta po aspiracije Kosova u EU.

Neki politički lideri, kako je rekao, ustuknuli su od tog projekta, ali inicijativa za ukidanje Specijalnog suda i dalje je na dnevnom redu skupštine.

- Ovaj sud neće procesuirati nikakvu konkretnu zajednicu, već pojedince koji imaju krivičnu odgovornost. Ukidanje Specijalnog suda nije realno i do toga neće doći - rekao je Tanin.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track