BAHATO! MINISTAR NE MARI ZA STEZANJE KAIŠA: Branko Ružić baca 70.000 evra na računare!
Foto: Marina Lopičić

ŠTEDNJA, AL‘ ZAMALO

BAHATO! MINISTAR NE MARI ZA STEZANJE KAIŠA: Branko Ružić baca 70.000 evra na računare!

Politika -

Ministarstvo državne uprave planira da nabavi računarsku opremu za čak 8.330.000 dinara

Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, daće za kupovinu novih računara za Ministarstvo čak 8.330.000 dinara, to jest 70.000 evra, što je u vrednosti stana u Beogradu.

Iako su, bar zvanično, mere štednje još uvek na snazi, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, na čijem je čelu ovaj socijalista, planira da u 2018. preko dve javne nabavke kupi računare u navedenoj vrednosti. Iz ministarstva navode da je Uprava za zajedničke poslove donela odluku o određivanju centralizovanih javnih nabavki dobara i usluga koje će sprovoditi u 2018. i da je odlukom određeno da će se pored ostalih sprovoditi i centralizovana javna nabavka dobara - računarske opreme.

- U skladu sa kategorijama određenim predmetnom odlukom, ministarstvo je usvojilo plan centralizovanih javnih nabavki za 2018. S obzirom na to da je veći deo računarske opreme koju poseduje ministarstvo nasleđen od prethodnih ministarstava, neophodno je istu zameniti zbog zastarelosti i neisplativosti održavanja. Takođe, imajući u vidu da se u ministarstvu vode značajni registri, ukazujemo na neophodnost zamene računarske opreme zaposlenima koji rade u navedenim aplikacijama - navode u odgovoru iz Ružićevog resora i dodaju da je nabavka računara planirana za novozaposlene i zaposlene u organizacionim jedinicama ministarstva čiji računari ne podržavaju mogućnost pristupa novouvedenim aplikacijama.

- Planom centralizovanih javnih nabavki za 2018. ministarstvo je planiralo nabavku računarske opreme u ukupnoj vrednosti od 8.330.000 dinara bez PDV. Od navedenog iznosa planirana je nabavka radne stanice tip 3 - 33 komada, radne stanice tip 6 - jedan komad, uređaja za štampanje tip 3 - 10 komada, uređaja za štampanje tip 5 - jedan komad, uređaj za štampanje tip 9 - pet komada, prenosni laptop uređaj tip 2 - 15 komada, prenosni laptop uređaj tip 4 - dva komada, serveri tip 5 - dva komada - navodi se još u odgovoru.

Kurir / K. B.

Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Evo šta je Vučić u Zagrebu poručio Srbima i Hrvatima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track