U BEOGRADU LJUBAV, U ZAGREBU HRABROST: Krojačica otkrila tajnu Kolindinih poruka Vučiću
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll/Kurir

poruka ispisana glagoljicom

U BEOGRADU LJUBAV, U ZAGREBU HRABROST: Krojačica otkrila tajnu Kolindinih poruka Vučiću

Politika -

Za susret sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, Kolinda Grabar Kitarović obukla je crni kaput vojničkog kroja, na čijim rukavima je zlatnim koncem izvezena reč hrabrost na glagoljici.

Ponudili smo predsednici kroj kaputa koji je imao sinjski ornament sa alkarske odore, ali ona je insistirala da na kaputu bude glagoljica sa natpisom po njenom izboru. Vidim da su mediji jako snažno reagovali na natpis - rekla je za "Index" Marija Milković iz Etno butika Mara.

Za šivenje kaputa nije bilo puno vremena.

foto: Beta/Hina/Daniel Kasap

- U dva-tri dana smo ga napravili, mi imamo jako puno posla, ona je isto u gužvi, pa smo morali brzo - dodala je sagovornica i naglasila da je zadovoljna time što predsednica hrabro nosi njihov dizajn.

U Beogradu ljubav, u Zagrebu hrabrost

Poruke Vučiću na rukavu postale su Kolindina tradicija. Tokom susreta u Beogradu, povodom njegove inauguracije, nosila je sako na čijem je rukavu bila ispisana reč ljubav. Taj je sako nosila u još nekoliko navrata, poslednji put za Novu godinu, piše "Index".

I za taj je sako bio zaslužan isti butik, koji je dizajnirao i odelo sa lepoglavskom čipkom koji je predsednica nosila tokom susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, odelo sa paškom čipkom za susret sa kraljicom Elizabetom i odelo sa motivima Bašćanske ploče koji je nosila u UN-u.

(Kurir.rs Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track